Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Az iskolai gondnokot is menteni kellett

Csongrád - Este érkezett a hívás a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra: villám csapott a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium épületébe. Ezzel vette kezdetét a parancsnoki ellenőrzési gyakorlat, amelyben a csongrádi egységek mellett egy szentesi egység is részt vett.
A feltételezés szerint a villámcsapást követően a Szentesi úti épület padlásán csaptak fel a lángok, amelyet az iskola gondnoka észlelt, és hívta a csongrádi tűzoltókat, akik a PAJZS számítógépes rendszeren keresztül értesítették a megyei katasztrófavédelem főügyeletét, amely riasztotta a többi egységeket, így feltételesen kiskunfélegyházi és kunszentmártoni szereket is, akik bár a gyakorlat során nem indultak a helyszínre, de valós esetben ők is részt vettek volna a beavatkozásban.

A gyakorlatot Szabó Bogár Imre tűzoltó őrnagy, a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka megfelelőnek minősítette.
A gyakorlatot Szabó Bogár Imre tűzoltó őrnagy, a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka megfelelőnek minősítette.

A forgatókönyv szerint a gondnok a tűzoltók értesítését követően felment a tetőtérbe felmérni a károkat, azonban ott elesett, és fejsérülést szenvedett, így a beavatkozó egységnek – akik a feltételezett füst miatt légzőkészülékben hatoltak az épületbe – a sérült felkutatását és mentését is el kellett végezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sudoku eredmények

Szombaton a csongrádi Batsányi-gimnáziumban rendezték meg a megyei sudoku versenyt. Tovább olvasom