Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bajban Csongrád legnépszerűbb csapata

Csongrád - Visszalép az NB-III-as bajnokságból a Csongrádi Tiszapart SE felnőtt labdarúgócsapata, ha záros határidőn belül nem jut támogatáshoz: év végéig közel kétmillió forintra lenne szüksége a klubnak a játékvezetők kifizetéséhez.
Visszalép az NB-III-as bajnokságból a Csongrádi Tiszapart SE felnőtt labdarúgócsapata, ha záros határidőn belül nem jut támogatáshoz: év végéig közel kétmillió forintra lenne szüksége a klubnak a játékvezetők kifizetéséhez. Az önkormányzat – amely idén 6,5 milliót adott a labdarúgóknak – már kikosarazta az egyesületet. A klubelnök abban bízik, hogy az országgyűlési képviselők segítségével találnak szponzort. A csapat szinte csak helyiekből áll, akik akkor kapnak pénzt, ha győznek.

Előremenekült a csongrádi labdarúgóklub, amikor nyáron megye egyes bajnokként vállalta az NB-III-as indulást. Hamarosan azonban visszalépés következhet, ha záros határidőn belül nem jut támogatáshoz az egyesület. Közel kétmillió forintra lenne szükség ahhoz, hogy az őszi szezont befejezhesse az együttes, máskülönben novembertől már nem tudják fedezni a játékvezetői költségeket. Az önkormányzat – amely idén 6,5 millió forinttal járult hozzá a hat utánpótlás és egy felnőtt csapatot működtető klub 12 milliós költségvetéséhez – néhány napja elvetette azt a javaslatot, hogy további támogatással segítse a labdarúgókat.

16 millió jut sportra

A költségvetés szerint idén összesen 23 millió forintot fordítanak sporttámogatásra, de ebből csak 16 millió jut el az egyesületekhez, tudniillik ebből a keretből fedezik Csongrádon a sporttelep üzemeltetését is, ami hétmillió forintot visz el. Csak viszonyítási alapként: 2007-ben a helyi média támogatására 20, a művésztelepre 10, míg a képviselő-testület tiszteletdíjára és költségtérítésére 34 millió forintot költenek a Tisza-parti városban. 
– Tavaly ugyan az ideinél 700 ezer forinttal több jutott nekünk a város kasszájából, tisztában vagyunk vele, hogy az önkormányzatnak is végesek a lehetőségei. Ezért arra szeretnénk kérni Csongrád két országgyűlési képviselőjét, Vincze Lászlót és Bedő Tamást, hogy segítsenek névadó szponzort találni – mondta lapunknak Kiss István. A Csongrádi Tiszapart SE elnöke hozzátette, szinte csak helybeliekből áll a felnőtt keret, akik kizárólag győzelem esetén kapnak némi pénzt a klubtól. Bár Csongrád legnépszerűbb csapatáról van szó, a jegybevételből és a tagdíjakból nem tudják kigazdálkodni a főképp utazás miatt megnövekedett költségeket.

– Amit tudunk, megmozgatunk, de az már a nevezés előtt is egyértelmű volt, hogy szorult helyzetbe kerülhet a klub a magasabb osztályban – nyilatkozta Bedő Tamás. A polgármester szerint egyrészt a költségvetés, másrészt a sportegyesületek arányos támogatása miatt sem megoldható, hogy több pénzt pumpáljanak a csongrádi fociba.

Ternai László egyetért azzal, hogy az önkormányzat elment teljesítőképessége határáig. A sportbizottság fideszes elnöke szerint így is – ha a pályafenntartás költségeit is hozzáadjuk – a labdarúgókra fordítják az éves városi keret több mint felét. Mivel Csongrádon az utánpótlássport van túlsúlyban, Ternai úgy érzi, vétek lenne egy szakosztály kiemelése miatt a többi húsztól megtagadni a támogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma újra megnyit Csongrádon A Mozi

Csongrád - Közel egy év kényszerszünet után ma ismét megnyitja kapuit a csongrádi mozi. Az A Mozira… Tovább olvasom