Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Bokrosi népszavazás – hamarosan

Csongrád - „Akarja-e Ön, hogy Csongrád-Bokros városrész ismét önálló település legyen?" Ezzel a kérdéssel találkoznak majd a bokrosiak a hamarosan kitűzendő helyi népszavazáson.
Az önállósodást kezdeményezők július 30-án 264 aláírást tartalmazó ívet nyújtottak be. A helyi választási bizottság a választási iroda közreműködésével, az előkészítő bizottság képviselőjének jelenlétében megvizsgálta az ívet. Az aláírások közül 231 darabot talált érvényesnek. Ennek alapján megállapította, hogy a vonatkozó helyi rendelet szerint a városrész választópolgárai 20 százalékának megfelelő érvényes aláírás alapján a kezdeményezés érvényes.

A csongrádi képviselő-testület legutóbb arról határozott, felkéri a polgármestert, hogy a helyi népszavazás kitűzésére, időpontjának meghatározására vonatkozó javaslatát a testület szeptemberi ülésére terjessze elő.

Olvasóink írták

 • 8. ti tudjátok 2008. szeptember 08. 01:13
  „Szánalmas, páran hogy pitiznek, sóvárognak, fenyegetőznek a pénz miatt! Már hogy vonulna ki a Mars?! Mekkora baromság! Meg hogy majd otthon talicskával hordjátok a húszezreseket, meg azzal tüzeltek, mert annyi lesz, hogy nem tudjátok hova tenni! Ne hagyjátok magatokat, mert sok más település már rég megtette ezt, és NAGYON jól jártak! Miért? A pénz nagy úr, főleg a mai világban!”
 • 7. Manyi 2008. szeptember 07. 19:21
  „Kedves Bokrosiak!
  Nagyon meggondolandó az elválás. Mi lesz akkor, ha a
  magas adót fizető vállalkozás kivonul a településről? Nem szabad csak az orrunkig látni! Jól gondolják meg a döntést!
  Azt gondolom nem a polgármestert és az alpolgármestert kell szidni, hanen felelősen kell döntést hozni. Higgyjék el nekem egy aprócska kis település jövője szinte lehetetlen!”
 • 6. Kuci 2008. szeptember 05. 21:18
  „Más testületben ilyen árulót mint ez a polgármesterhelyettes már rég kivágtak volna mint macskát ........ De itt is látszik milyen gyenge ez a grénium erre sem képes ,a FALU emberei inbkább simogatják a hátátt . Szembesüljenek már a valósággal , hát ez ellenünk van . S dadogva olvaság észrevételeiket paírról ez mindent el árul ! Rólunk is , róluk is !! Ez van , ez vállasztotátok ! s mint olvasható az elóttem hozzá szoló leveléből Ő is a társdadalmi össze fogást hiányolja , mert a képviselőink mindenben meg egyeznek csak a szék maradjon innen úgy látszik .!!”
 • 5. triniti 2008. szeptember 05. 11:18
  „Nem lesz ebből baj, de mikor a csongrádi dolgozók gyerekeinek az iskoláit, óvodáit bezárják, nem lesz sztk, orvosi ügyelet, mentő akkor majd sokan elkezdenek gondolkodni, hogy nem-e másik céget, és ezzel együtt várost kell váltani, ahol nem köpködnek egymásra az emberek, hanem összefognak. A képviselők pedig nem önző egoista hajlamaikat élik ki, hanem tényleg képviselik a közösségüket, akár csongrádi, akár bokrosi, akár felgyői, akár stb...
  Ja és tovább látnak az orruknál...”
 • 4. Kuci 2008. szeptember 05. 09:11
  „Hát igen egyszer minden jónak vége van , s az alpolgármestert is esküjével szembe megy . De hát mit várunk , az eskü szövegében a szankciók kivannak hagyva . S erkölcs már rég nincs ...... ( csak azt nem értem az ott lakók miért hiszik tesz majd értük valamit eddigsem tett , csak a székért harcol így többet keres mint köműves ként s felelőségnélkül bla bla bla ..)
  S ha tényleg elmegy ez a nagy helyi adó fizető . akkor el kellene gondolkozni lessz e egyáltalán közvilágításra pénz .. S persze senki nem hibás azért mert ez a FALU -rész sértve érzi magát , s ezt a megoldást választotta . Arab közmondás " Néha le kell vágni egy tevét ahoz , hogy csirkét ehhesünk . "”
 • 3. Tibet 2008. szeptember 05. 07:18
  „Addig stimmel, hogy Csongrád adóbevétele töredékére esik vissza.No de mit fog kezdeni egy alig 1400 fős település akkora tőkével? Az iskolát, óvodát már felújították, ennyi gyereknek bőven elég a férőhelyük is. Van szép, nemrég épült templomuk. Most újítják az orvosi rendelőjüket. Az utcáik asztaltozottak. stb stb... Amíg Csongrád ellehetlenül, addig Bokros pedig nem fog tudni mit kezdeni akkora tőkével...

  A feketelevesről még nem esett szó... Mi lesz, ha változik az adórendszer? Az EU-ban teljesen máshogy osztják szét a vállalatok, cégek stb adóiból befolyó tőkét, és szinte máshol nem is ismerik az iparűzési helyi adó fogalmát... No és ha változik az adózás? (Nem egyszer szóbakerült már a "nagyok körében".) Akkor utána ismét kopogtatnak 3-4 év múlva, hogy mégiscsak jobb lenne, ha Csongrád utánfutói lehetnének, mert ha a MARS-től kapott adó nem náluk fog jelentkezni, akkor meg náluk is le fog nullázódni a kassza...”
 • 2. szemlelodo 2008. szeptember 05. 04:58
  „Ja és át kell értékelni a fogalmakat és a titulusokat.
  Csongrádocska,Polgármesterecske, Jegyzőske, Költségvetéske és Hivatalocska.”
 • 1. szemlelodo 2008. szeptember 05. 04:38
  „Sikeres helyi népszavazás esetén,a város nagy árat fizet a városrésszel kapcsolatban tanúsított évtizedekre visszanyúló nemtörődömségéért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új óvoda épül a régi helyén Csanyon

Csanytelek - 122 millió forint támogatást nyert óvodabővítésre a csanyteleki önkormányzat. Az utóbbi… Tovább olvasom