Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Csongrád jó tanácsot kér

Csongrád - A helyi idegenforgalom, különös tekintettel a Körös-torok fejlesztését tervezi Csongrád, és szakértővel szövetkezik. A testületi ülésen elhangzott: a strandfürdő kútjára újból meg kellenek szerezni a gyógyvízminősítést. Ez egyszer már megvolt, de elveszett.
Szervezetlenség jellemezte a céget, amikor átvettük – ismertette Agatics Roland ügyvezető a Csongrádi Víz- és Kommunális Szolgáltató Kft. működését vizsgáló napirendi pont kapcsán. Képviselői kérdésekre válaszolva hozzátette: az idei üzleti tervek tekintetében a biztonságra törekedtek, 12 millió forintos eredményre számítanak.

Érdemes-e együttműködési megállapodást kötni egy olyan céggel, amelyről semmit nem tudunk? – kérdezte Havasi Jánosné és Kiss Péter (MSZP). A szóban forgó BPR-Consulting Vezetési Tanácsadó és Kereskedelmi Bt. együttműködési megállapodást kötne a várossal, a cél Csongrád és a térség turisztikai fejlesztése, különös tekintettel a Körös-torokra. Az együttműködés az önkormányzatnak nem kerül pénzébe – reagált Kőrösi Tibor polgármester (Fidesz). Murányi László (Összefogás) megjegyezte: utánanézett az interneten, és több kérdés is felmerült benne a társasággal kapcsolatban.

A polgármester azt mondta, az önkormányzat laikus, szüksége van egy szakértő cégre. – A Mediteamet sem azzal bízzuk meg, hogy költse el a 25 milliónkat, hanem azzal, hogy tegyen hozzá, és adja a szakmai tudását is – érvelt Kőrösi. – A helybeliek évtizedek óta várják a fürdőfejlesztést, ez sem halasztódhat tovább – tette hozzá Papp Gabriella alpolgármester (Fidesz). Szóba került: fontos lenne, hogy a strand vizét ismét gyógyvízzé minősíttessék. Ez a tanúsítvány korábban megvolt, de elvesztette a fürdő.

Korábban írtuk

A keddi csongrádi rendkívüli testületi ülésen a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. működésével kapcsolatban elhangzott, hogy a könyvelésben jelentkező problémákat részben a szoftver nem megfelelő használata okozta.

Havasi Jánosné önkormányzati képviselő nehezményezte, hogy a cégnél korábban is jelentkező problémákat a felügyelő bizottság egyszer sem jelezte.

További részletek hamarosan!

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. keletaru 2011. június 30. 21:31
  „Erzsébetet mennyiért is adták Marxista képviselőink , értünk ! Meg ki tudja mit ! MHSZ épületét a polgárőrök azért kapták 1Ft-ért. nem kérnek támogatást a testülettől . ERRe évi 3,5mFt kérnek GYERMEKEINKTŐL elvéve a fasza gyerekek ! S lám
  halga a bagázs mint Tisza virág ! Bezzeg ha párnázott veszélybe mereg szociális segély nem mereg .Mint testületi gyülésen parkoló elfoglalása nem szégyen VTV matricával .Hisz a közöséggért kéjeleg! Üdv Kuci”
 • 20. keletaru 2011. június 30. 18:11
  „Tisztelt hank !
  Sajna egyre jobban körvonalazódik a semmibe kapaszkodás bent . Látszik még a régi beidegződés működik majd megmondják fentről !!!! S azért érdekes mindenkinek a nevünket adjuk mindegy mivel jár , csak pályázzon "észnélkűl" !!! Nevetséges volt az is mikor szemtanuja voltam TÁVOLRÓL mikor egy két vállalkozó Sz. Szabolcs udvarában tárgyalt, s egy régmúlt p.mestere, magát képviselőnek kinevezett ember s az új üzembe tartó osztotta egymásnak az észt ! Vagy az a körös-torokba a taxisoktól pénzt kérnek ha be akarják vinni a vendéget . Szánalmas az egész a semmit osztják , ingatlanoknak nincs értéke a településen sehol , a torokban sem . A fontos embert játsza mindenki , persze fejleszteni nem tud csak hasba beszél ........hát szánalmas nem ! Mint a belépők , a vendég látó helyekre este 10-után ...... Üdv Kuci”
 • 19. hank 2011. június 29. 17:57
  „Swain: csak csenben írom... Aki a Tisza partján levő homokfövenyre azt írja, hogy szépen kiépítették (szerintem természetes képződmény), valamint a Körös-torok nem változott a 80-as évek óta (lett sétány, újranyitott csárda, új játszótér, vállalkozói udvar megújult), és mindez a Dél-Dunántúl gyöngyszeme, az nem lehet képben azzal, ami itt történik. És mindezt komolyan venni meg már egyenesen vicces. Erre jön a google ami érdekes módon egy oldalon említi a céget bizonyos eberekkel. Valaki utána keresett a cégnek és van pár dolog ami fura.

  Nem értem, hogy amikor a testület a helyi vállalkozókban, emberekben gondolkodik, akkor miért ellenük hoz döntést? Annyi jó ötletet hallottam már az utóbbi években, csak meg kellene valós?tani.

  Volt pár éve egy cég , aki milliárdos beruházást akart a várossal. Adtak területet, de a vége az lett, hogy ezt eladtaá cégnek a város és kiszálltak belőle. Ha véletlenül nyerne a város, akkor nincs terület, mert az egy cégé. Állítólag még jelzálog is rákerült a földre.”
 • 18. Balotelli 2011. június 29. 17:19
  „Mint mondottam volt,Csongrád egyik jelképe: a kubikos.......ez nem véletlen, a jelek szerint.”
 • 17. deszka 2011. június 29. 17:16
  „Kedves Buczko!
  Ön kissé figyelmetlenül olvas,vagy nem érti azt ami le van írva.”
 • 16. Buczko 2011. június 29. 17:03
  „Kedves Králik Emese!

  Ön sikeresen összemosott két napirendi pontot: a BPR nevű cég kapcsán a városnak azon kívül, hogy a nevét adja a cég pályázatához, semmi kötelezettsége nincs. De nem ez a cég érintett a fürdőfejlesztésben, ahhoz semmi köze. Jó kis újságírói trükk az indulatok gerjesztésére, a hergelésre. Tiszta RTL Klub, gratulálok! Az előterjesztések PONTOS szövege, együttműködési megállapodásokkal stb. együtt elolvasható Csongrád honlapján a testületi anyagok között.”
 • 15. keletaru 2011. június 29. 14:41
  „Ez igen...tényleg komoly refernciája van ennek a cégnek főleg dél-dunántúlon . Nevetséges már tényleg amit elkövetnek értünk "bent" . Tényleg ennyi képviselő kell ilyen döntéshez , mint írtam már volt gyerekek az ÓVODÁBAM komolyabban gondolkoznak és KÖVETKEZETESEBBEN mint itt a testületben . Ezt mind miattunk,értünk, és még komolyan is gondolják na ez a szégyen !!! Kár volt ennyi iskolát végezni ha csa ilyen döntésekre telik......Üdv Kuci”
 • 14. Swain 2011. június 29. 14:21
  „csak csendben kérdezem a BPR-Consulting-ügyben: miért fáj az itt mindenkinek, ami az Önkormányzatnak/a városnak nem kerül egy fillérjébe sem? A BPR akar pályázni, ehhez csak az Önkori támogatása kell, ami nem anyagi jellegű. Ha nyer a pályázaton, akkor itt vállalkozik Csongrádon, ha nem, akkor meg na bumm, nem történt semmi.”
 • 13. Norbi56 2011. június 29. 14:04
  „12. danus18 2011.06.29. 11:54
  Tisztelt danus18!
  Nem szeretnélek nevetségessé tenni , de az egy másik cég !
  annak az a neve, hogy Csongrádi Közmű Szolgáltató KFT. székhelye, Csongrád, Erzsébet utca, ez a szóban és cikkben forgó pedig Csongrádi Víz- és Kommunális KFT. Csongrád, Bercsényi utca. Tudod, a neve más, a tevékenysége más, a székhelye más ....a vezetői mások...stb.
  Te is beléptél azok közé akik keverik Gizikét a gőzekével. Nem baj , rád is az vonatkozik, ami a többi okosra , hogy tanulni soha sem késő ! Olvasás, szövegértés, fogalmak tisztázása stb...
  jó tanulást kívánok! és egy bocsánatkérést elvárok!”
 • 12. danus18 2011. június 29. 11:54
  „"Nincs jobb mint egy jó tanácsadó!" Te csak tudod igaz-e Norbi? Miért nem beszélsz a vízműnek jó pénzért nyújtott tanácsadásodról? Ja hogy az említett Kft.-nél egy könyvelő-programot sem tudnak kezelni? Ennyit a te mérhetetlen szakértelmedről.......
  Havasiné és Kiss Péter jobb ha hallgatnak, hiszen ők is megszavazták az együttműködési megállapodást.”
 • 11. Balotelli 2011. június 29. 07:27
  „http://www.csongradihirek.hu/portal/index.php/koezelet/81-szerzdes-a-csongradot-dunantulra-almodokkal”
 • 10. hank 2011. június 28. 23:52
  „Amúgy - magyar tanárok szerint - a Körös-torok földrajzi nevet kis "t" betűvel szokás írni.”
 • 9. hank 2011. június 28. 23:50
  „Nem teljesen értem, hogy miért, de folyton ilyen oldalakat dob fel a google a BPR-Consulting BT névre:
  http://www.k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/zuschlag-janos/sil/bpr-consulting-bt
  Csak keressetek rá...

  Meg ez is feljött:
  http://www.ecvv.com/company/bprconsulting/profile.html

  És ez is:
  http://www.fw.hu/remekm/forum/index.php?f=2&t=2694

  Ez kb. annyira fura, mint az a cég aki rehabilitációs központot akart létrehozni milliárdos beruházásból és még egy weboldalra sem volt pénze. :-)

  Persze ezt csak a "google véleménye" nem az enyém.
  Mindenkire rábízom, hogy eldöntse, hogy rosszl láttam, vagy sem.
  ----------------------
  A személyes véleményem:
  1) Szerintem érdemes lenne itt megkérdezni egy csomó embert, akinek rengeteg ötlete van/lenne.
  2) Továbbá nem tudom milyen 25 millióról beszél a polgármester, de megkérdezném, hogy a frissen megalakult Városkép kft valamint a Körös-torkot üzemeltető Víz és kommunális Kft végül is miért van? (Jah, üzemeltetnek és nem turisztikáznak, jó.)
  3) Miért van az, hogy a jelenleg ott élő és bérlő vállalkozókkal nem is törődik a városvezetés, hanem rendeletekkel próbálja őket ellehetetleníteni?
  4) Miért nem volt jó Kacsa bácsi terve a turisztikai fejlesztéssel kapcsolatosan és miért kell (25 millióért???) egy másik céggel egyezkedni?...”
 • 8. tények 2011. június 28. 22:18
  „Érdekes,hogy a csongrádi önkormányzat olyan céggel köt-nem elöször-megállapodást,aki valószinű pénzügyi okokból(nehézségekből)most bontott szerződést a szegedi női kosárlabdacsapattal.”
 • 7. mamus 2011. június 28. 21:55
  „Annyit fűznék hozzá az előttem szólóhoz, hogy eddig a cikkben nevezett cég nem tett eleget a 2010. évi beszámolójának a közzétételi kötelezettségének.
  Továbbá nem értem miért nem informálódnak az Önkormányzatnál azokról a cégekről, akikkel szerződést kívánnak kötni.
  Más: "könyvelésben jelentkező problémákat részben a szoftver nem megfelelő használata okozta." Mégis milyen programmal dolgoznak? Nincs hozzá felhasználói kézikönyv? - az ilyentől az eszem megáll!

  Juccus: a remek szakemberekről annyit, hogy a Bt-nek nincs alkalmazottja (NAV adatbázis szerint), gondolom a beltag egyedül látja el teendőit.
  Ja, és még valami: számomra nem túl szimpatikus első ránézésre az a cég, amelynek 209 tevékenységi köre van.”
 • 6. Juccus 2011. június 28. 21:27
  „Mint már korábban írtam, erről a hihetetlen szakmai felkészültségű cégről, amellyel (valakinek, valakiknek) megéri szerződni, az alábbiakat lehet tudni:
  Jegyzett tőkéje 20.000, azaz húszezer (!) Ft, internetes elérhetősége nincs, hozzáférhető referenciái nincsenek, jelenleg 2 végrehajtási eljárás van ellene folyamatban.
  De biztosan remek szakemberek alkotják a céget, legalább annyira, mint azok akik velük akarnak szerződni...
  Szánalmas, hogy ennyire hülyének nézik a lakosságot...”
 • 5. Gépész 2011. június 28. 20:51
  „Mit csodálkoztok emberek. Volt biztonsági őrök, lecsúszott tanárok és disznópásztorok irányítják a várost. Ez csak egyre rosszabb lesz.”
 • 4. vidékipolgár 2011. június 28. 18:45
  „"Budapest, Budapest decsodááás !"-énekelte a Kampec Dolores ! Volt már nekünk egy pojáca fővárosi emberünk a fördő vonatkozásában nem sok maradt utánna főleg nem érték. Bizonyára ez a firma zsigerekig magasanképzett vidékfejlesztési szakemberek csoportja. Referenciák garmadát felsorakoztató notorius újértéket előállítani és hozzáadni vágyó hétpróbás szakemberek akik velejéig ismerik az itteni terepet, lehetőségeket....stb és véletlen sem szélhámos pájázatipénzbőlkiforgatóhapcibenők. Végre valaki felkavarja az állóvizet ! Úgylegyen!!!”
 • 3. tények 2011. június 28. 17:59
  „A gyógyvizminősitési papir nem elveszett,hanem nincs,hiszen az engedély megujitásakor érvényes jogszabályi feltételeknek a viz összetétele nem felelt meg,igy csak termálviz.Ezt a tény az elöző önkormányzat tagjai tudják,hiszen ezért menne a bökényi kut vize a fürdőig(a bökényi kút sóösszetétele alaján lehetne gyógyviz)”
 • 2. Balotelli 2011. június 28. 17:53
  „"BPR-Consulting BT, Budapest" -együttműködési szerződés
  Ez hihetetlen! Valóban ennyire buta emberek irányítják városunkat? Szerencsétlenek.......velünk együtt.”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsike néni gyémántdiplomája: gépészmérnöknek készült, tanító lett

Négy és fél hónapig a Budapesti Műszaki Egyetemen tanult gépészmérnöknek, végül mégis a szegedi tanítóképzőn szerzett diplomát a csanyteleki iskola tanévzáró ünnepén gyémántdiplomát kapott Orosz Imréné. Tovább olvasom