Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Csongrádi gátügy: elutasították a feljelentést

Csongrád - Elutasította az LMP feljelentését a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a csongrádi gátfelújítás ügyében.
Az ellenzéki párt két képviselője, Schiffer András és Karácsony Gergely szeptemberben tett feljelentést hivatali visszaélés gyanúja miatt. Azt állították, a Csongrádot védő Tisza-gát 683 méteres szakaszának felújítására – amely 1,5 milliárdos, uniós és állami pénzből megvalósuló beruházás – olyan közbeszerzési eljárásokat írt ki a vízügyi igazgatóság, amelyek a Közgép Zrt.-nek kedveztek.


Tény, hogy két éven át nem sikerült kivitelezőt választani a munkára, a négy közbeszerzésből kettőt a döntőbizottság is helytelenített. A történetről az index.hu írt először, a Szegedhez kötődő KÉSZ Építő Zrt. panasza nyomán. Végül ötödszörre, idén szeptemberben sikerült kiválasztani a győztest, amely a Zsurmó Konzorcium nevet viseli, tagjai: a Közgép Zrt. a Kötiviép B Kft. és a Hídépítő Special Kft. Amikor a döntésről tájékoztatta lapunkat Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője, azt írta, az összes közbeszerzési eljárást az Országos Vízügyi Főigazgatóság koordinálta és felügyelte, és az, hogy az első négy eljárás sikertelen volt, a korábbi közbeszerzési törvénynek és „részben jogorvoslati eljárásoknak köszönhető".

Az LMP-sek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon tettek feljelentést a történtek miatt. Az elutasítás hírét az index.hu közölte, az információt lapunk érdeklődésére megerősítette a megyei főkapitányság sajtószóvivője. A határozat szerint a nyomozók nem találtak arra utaló jelet, hogy a közbeszerzések kiírásakor bűncselekmény történt volna; úgy találták, a vízügyi igazgatóság nem azért szabott feltételeket a pályázó cégeknek, hogy azzal valamelyiket előnyben részesítse.

* * *

A delmagyari.hu csongrádi gát dossziéja

Feljelentést tett az LMP a csongrádi gát ügyében
Győzött a Közgép a csongrádi gáton
Még keresik a csongrádi gát felújítóját
Nem lát veszélyt az NFÜ a csongrádi gátügyben
Csongrádi gátügy: szerződés augusztusban
Közgép a csongrádi gáton
Közgép-KÉSZ csata a csongrádi gáton
Csongrádi gátügy: szerződés augusztusban
Nem lát veszélyt az NFÜ a csongrádi gátügyben
Még keresik a csongrádi gát felújítóját

Olvasóink írták

 • 3. keletaru 2012. november 16. 17:25
  „Miért nem lehet elhinni EGYSZERŰ földi halandónak , nincs ITT semmi zümi zümi , szőkités ?! Frankó minden , s a soder , cement is annyi lesz mint a tüzépen ! Még hogy kartel ebben az országban ??!! Sosem volt , úgyi . Rózsa Sándor is csak "a" mese volt ! Üdv Kuci”
 • 2. agyhalott 2012. november 16. 00:18
  „És ezen az elutasításon bárki csodálkozik? Már mindenhol (rendőrség, bíróság, ügyészség, nav, az összes állami és önkormányzati cég, ...) a haverok ülnek, csak nem harapnak bele a kenyéradó gazda kezébe...”
 • 1. klj-54 2012. november 14. 12:59
  „Buták ezek az LMP-sek?
  Miből gondolta, hogy Polt Péter vagy Sintér Sándor engedi az igazságot kiderülni?

  Moderátor:
  Mi a gond kérdéssel?
  Miért nem megy át a szűrőn?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar nyelv napja Csongrádon

A magyar nyelv napja alkalmából ünnepi megemlékezést rendeztek Csongrádon. Tovább olvasom