Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Decembertől szabad a pálya a Tisza-hídon

Csongrád - Ezen a héten átmenetileg befejeződik a Szentes és Csongrád közötti Tisza-híd útszerkezetének felújítása, hétvégétől márciusig megint két sávon lesz járható az átkelő. A kivitelező Mahíd-2000 Zrt. szakemberei nem vonulnak le a területről: a pillérek és az elektromos hálózat rekonstrukciója következik.
Már csak ezen a héten lesz forgalomkorlátozás a Szentes és Csongrád közötti Tisza-hídon, a kivitelező cég ugyanis napokon belül befejezi a felújítás első ütemét. Az egyik sávon 250 méter hosszan lecserélték az aszfaltburkolatot, a vasúti híd felől új üzemi járda készült vasbetonból, csupán a horgonyzás van hátra ezen a szakaszon. Az új korlát felszereléséhez három nap kell, így legkésőbb decembertől megszűnik a félpályás útlezárás – tudtuk meg Nagy Sándortól, a Mahíd-2000 Zrt. projektvezetőjétől.

A 750 milliós beruházás a hideg időjárás ellenére folytatódik. A görgőkön mozgó mederhíd szerkezetét egy rövid időre megemelik, de ez nem fogja érinteni az átkelőhely forgalmát, csak sebességkorlátozást vezetnek be arra a napra. A pilléreket felállványozzák, hogy aztán úgynevezett betonlövéssel megerősítsék a tartóelemeket.

Az új korlát felszereléséhez három nap kell, így legkésőbb decembertől megszűnik a félpályás útlezárás. A szerző felvétele
Az új korlát felszereléséhez három nap kell, így legkésőbb decembertől
megszűnik a félpályás útlezárás. A szerző felvétele

Szintén tavaszig kell elvégezni az elektromos hálózat korszerűsítését, továbbá az éjszakai hajózást segítő radarernyőket szerelnek fel a hídra. Március 15-étől lehet majd megint forgalomkorlátozásra számítani az átkelőn, de ha korábban jön a melegedés, február 20-ától már folytathatja az útpálya felújítását a kivitelező cég. A hídfelújítással 2009 októberéig kell végeznie a Mahíd-2000 Zrt.-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentenék a csongrádi lepényfát

Csongrád - A városházán és a tulajdonoson is múlik, meddig ágaskodhat a csongrádi vasútállomás… Tovább olvasom