Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Dj Szigeti 21 éve kever a Körös-toroki Napokon

Csongrád - A Körös-toroki Napok 21 esztendős története szorosan fonódik össze Szigeti Szabolcs életével. A 60 éves férfi kétféleképp csinálja a hangulatot: egyszerre vendéglátós és lemezlovas, néha pedig csak egy fregoli.
- A Körös-toroki Napok színfoltja annak idején a rendezvénnyel párhuzamosan zajló vízi karnevál volt. A kezdetekkor, 21 évvel ezelőtt a cégek összefogtak, a honvédség segítségével tutajt készítettek. Rendkívül látványos volt, hordókból, lécekből eszkábáltak járműveket. Állni sem volt hely a parton - nosztalgiázik Szigeti Szabolcs, az egyik legrégebbi fesztiválarc a Körös-toroki Napokról. Mindenki csak dj. Szigetiként ismeri Csongrádon.

Dj Szigeti 21 éve kever a Körös-toroki Napokon.
Dj Szigeti 21 éve kever a Körös-toroki Napokon.
Fotó: Hankó Zoltán.

- Ezen a fesztiválon sok mindent lehet élvezni, nekem a legnagyobb élmény, hogy minden korosztállyal találkozhatok. Itt jól tudja érezni magát a 15 évestől a 60 évesig, mindenki. Többek között én is elmúltam már 60, mégis úgy érzem, itt a helyem. Az elmúlt 20 évben a kocsmámban szinte minden nap volt diszkó vagy élőzene – halljuk a férfitől. Dj Szigeti azt mondja: ez a fesztivál koronáz meg minden évet, ilyenkor mindenki nagyon jól érzi magát, az emberek félreteszik a hétköznapok gondjaikat, csak a bulizásra, koncertezésre figyelnek.

- Leírhatatlan, amikor látom D. Nagy Lajost a Bikinből, vagy Pataki Attilát az Eddából az én kocsmámban lángosozni. Visszatérő vendégek ők is, ahogy sokan mások a fesztiválon - büszkélkedik a lemezlovas.

A Körös-torok dj-je elsősorban retro zenét játszik, az újabb, elektronikus vonal távol áll tőle. - Idén lehet, hogy nem játszok majd annyit, de fregoliként, azaz beugrósként mindenképp számítanak rám. Szigeti Szabolccsal természetesen idén is találkozhatnak a fesztiválozók, három helyen is. Ő a tulajdonosa a Happy Day, a Happy Dance Garden és a Tisza virág nevű helyeknek is. Megmutatja majd, hogyan kell egyszerre zenélni és vendégül látni.

Olvasóink írták

 • 12. henrik 2012. július 25. 21:07
  „Az egyik legnagyobb gazember most is a börtönben lenne a helye nem hogy még pozitívan cikkezni róla.”
 • 11. hank 2012. július 22. 15:17
  „6. Nádtető:

  Igen, valahogy úgy.
  A Körös-toroki Napok 1990-ben kezdődött. Az ötletet Tamáskovicsné Gila Éva, az akkori Csongrádi Idegenforgalmi Igazgatóság vezetője vetette fel. Évekig Kocsisné Marika volt a rendezvény szervezője.”
 • 10. pisztolyos 2012. július 21. 03:48
  „SZigeti úr nagy svihák,most is látogatják gyanús emberek,adónyomozok.Aki üzletet akar vele, kösse fel a gatyát ha
  csak egy kicsit jól akar kijönni.Az hogy állam bácsit huzta le kifejezeten szinpatikus,És a bulijai 70-80 években nagyon jók voltak.De hát melyikünk tökéletes.”
 • 9. Betti29 2012. július 17. 19:04
  „Szeretném megkérdezni, hogy amíg Szigeti Szabolcs úr 1993-tól 1998-ig a jogerősen rá kiszabott börtönbüntetés elöl Romániában bujkált, addig ki keverte a zenét a Körös-toroki napokon?”
 • 8. Balotelli 2012. július 16. 17:21
  „Van ám aki meg is érti hozzászólásom lényegét ! Mondjuk aki ismeri Balotellit stílusát az biztos.”
 • 7. Robinho 2012. július 15. 21:50
  „Pirosmanci másolt kazettára gondoltál? :)”
 • 6. nádtető 2012. július 15. 20:21
  „A Körös-Toroki Napok a rendszer változás követő második évben kezdődtek,Piroska Réka polgármesterségével.Addig évente Csongrádi Napokat rendeztek,vízi karnevállal és bent a városközpontban kiállításokkal,kubikos vetélkedőkkel.Mind ezt csak a pontosság kedvéért.”
 • 5. pirosmanci 2012. július 15. 19:31
  „Nem tudtam, hogy a rendszerváltás után 22 évvel még mindig hatékonyan működik a Lakatos Ernő elvtárs által vezetett MSZMP Agit. Prop. Osztálya. Ugyanis bátorkodtam megkérdezni Balotelli nevű tisztelt hozzászólótól, a Pro Urbe-díjra a javaslatát kazettán vagy írásban kívánja-e beadni. Úgyhogy csak arra tudok gondolni, a hozzászólásomban használt valamelyik szó valamilyen általam nem ismert okból nem jelenhet meg. Valamint azt sem értem, miféle okból nem kérhetem meg az előbb megnevezett hozzászólót - vagy bárkit! - , hogy nézzen utána, kik kapták meg Csongrádon két évtized alatt a Pro Urbe-díjat.”
 • 4. Robinho 2012. július 15. 12:29
  „Pro Urbe-díj neki? Ha-ha-ha!!!”
 • 3. Balotelli 2012. július 14. 18:20
  „Egy jelölt a Pro Urbe díjra.......”
 • 2. abai 2012. július 14. 13:22
  „Ajjaj, azt is meg kelett vona írni, hogy miért dekkolt évekig Romániában...”
 • 1. Hidegen 2012. július 13. 22:42
  „Ez a "tutajos" vízikarnevál nem 21 éves dolog, söt szinte abban az idöben ért véget. Az inkább dupla ilyen idös. A ´70-es évek "divatja" volt igazából. De ez nem von le semmit a Szabolcs által mondottakból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízi torna mindenkinek

A Csongrádi Senior Úszó és Szabadidősport Egyesület minden kedden és csütörtökön 18 órától aquafitnesz foglalkozást tart a gyógyfürdőben. Tovább olvasom