Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Évi 115 millió Csongrád adósságtörlesztése

Csongrád - Fusson még egy kört Bedő Tamás a Csongrádió ügyében, de ne Szentesen – határozott szerdai rendkívüli ülésén a csongrádi képviselő-testület.
A polgármester arra kapott felhatalmazást a grémiumtól, hogy vegye fel újra a kapcsolatot a kecskeméti Gong Rádióval, talán meg tudnak egyezni a 2 órás délutáni műsorsáv megvásárlásáról.

A 2009-es költségvetés végrehajtásáról szóló beszámoló vitájában Ternai László emlékeztetett, 1,7 milliárdos hitelállománya van a városnak, amely vagyonát is könnyen felélheti. A polgármester erre azt felelte, hogy az önkormányzati ingatlanállományon nincs jelzálog, a város évi adósságtörlesztése pedig 115 millió forint, amit ki lehet gazdálkodni a 6 milliárdos működési büdzséből. Fábián György azt kérte, készüljenek fejlesztési tervek a lapos tetős intézményekről, mert beáznak. Ezután Pap Gabriella megjegyezte: az ének-zenei iskola esetében már döntött arról a testület, hogy az iskolai étkeztetést helyben oldja meg a jövőben, mégsem történt semmi, a gyerekek továbbra is ingáznak délidőben. Ez nem került le a napirendről – szögezte le Bedő Tamás, aki arra is utalt, hogy a testület döntött úgy, hogy bezárja a legjobb adottságokkal rendelkező iskolaépületet a Síp utcában. A grémium végül elfogadta a beszámolót.

Olvasóink írták

 • 14. keletaru 2010. április 12. 08:13
  „nemecsek :-( Üres kamrának...... Ismerős . Sajnálom csak a kritika részig jutottunk . Az senkinek nem jut eszébe mibe kerül ezt vissza fizetni , és MIBŐL . Felzúdulás már van így is, és nem azért volt mert az önkormányzat , múzeum , mozi sétáló plázs építése lenne az égető gond ! Családokat az elvándorlást kellene meg állítani , termelő munkahelyeket ide csalogatni ! Nem csak várni a sült galambot s osztani a észt cirkuszi mutatványokkal megtéveszteni . Mellesleg jobbikos voltam , de miután kiderült sógor koma jó barát , meg egyeseknek mindent szabad mert fent vannak haverjai . Befejeztem. Mivel ezek szerint az sem különb csak van egy két magyarja , de az kevés . Tehát ha indulnék csak egyéni ként , s nekem mindegy milyen gombot nyomok nem kell félnem, nem élek meg ha rosszul nyomok . Szerintem ezért kellenek olyan képviselők, akik erkölcsből tenni akarnak, nem padig javadalmakért ! Mert ismerjük minden szentnek maga felé hajlik a keze ! Üdv Kuci”
 • 13. nemecsek 2010. április 11. 21:51
  „Egyszerű a történet, most erre lehetett pályázni másra nem. Ha nem pályáztak volna, akkor mekkora felzúdulás lenne, más lehetőség nem jelenleg nincs. Nemsokára új választások lesznek, indulj Kuci! Örülni fogok ha ott kritikán kívül, érdemi munkát is végzel.”
 • 12. keletaru 2010. április 11. 20:16
  „nemecsek :-( Frissen pucolt önkormányzat mióta idegenforgalmi látványosság , vagy egy üres sétáló plázs ?! Erőlködést meg láttunk már egy párat , amit mind szakemberek vezettek. Akiket a jó képességű bagázs vett fel, zsíros summáért felelősségteljesül. Igaz az utolsó után maradt egy rozsdamentes beléptető az usziba/-n , amit kb. 4 napig használtak . Addig amíg a vezetésben főleg nemet mondók vannak , akik még a körös-torok adta lehetőséggel sem tudnak élni évek óta , meg ezzel a rengeteg horgász vizel , mit várunk ? Mert tudjuk ők a csodát ! A csongrádi emberek tettek már rengeteget ! Uszoda I.H. téglajegy, s mit tettek azok akikre ezek rá voltak bízva meglehet nézni ! Akkor megint tegyenek , szerintem jogosan kérdeznék " kinek" ? Idegenforgalmi Kft. s csak a neve volt találó mert itt tényleg idegen a forgalom már sajnos évek óta . Ahol azelőtt 1/2 colos csapból folyt a víz, különb fürdő komplexumuk-van mint nekünk volt 30 éve . S mint tudjuk a mostani vendégek nem úttörő tábor hangulatra vágynak . Meg lehet nézni jobbra balra előre hátra mik történtek ! Üdv Kuci”
 • 11. nemecsek 2010. április 08. 21:42
  „"Szegény szagra nem megy a tőke" mondta egy Kelet Magyarországi, Csongrád nagyságú város polgármestere, mikor felelősségre vonták, az úgymond látvány beruházások miatt. Neki volt igaza, befektetők, nem csak a multik, fantáziát láttak a városkába, dőlt a lé. Szerintem a jelenlegi fejlesztések, ha közvetve is, serkenthetik a gazdaság fejlődését (pl idegenforgalom). Persze a továbbiakban, nekünk csongrádiaknak is tenni kellene valamit. Megelőzzem a rám zúduló fölösleges kommenteket, kijelentem nem vagyok politikus, semmilyen pártnak nem vagyok tagja.”
 • 10. keletaru 2010. április 08. 15:42
  „Hank :-( Légyszíves keresd meg a szótárban a " fejlődés " szó jelentését . Nem hiszem ily rövidlátó vagy , amit írsz az csak fel újítás , karban tartás . Nem gyenge pénzért, ami meg érne egy misét. De az a gyóntatószék még nem készült el, amiben elmernék mondani e remek befektetéseket . Ezért nem értem a zárt ajtós üléseket sem hisz a közösségről szóló döntéseket miért kell titkolni . Üdv kuci”
 • 9. keletaru 2010. április 08. 15:37
  „hank:-) Mellesleg egy busznyi turistát sem tudnánk elhelyezni , mivel nincs hol . FALU-ban több vendég szoba van mint itt . Akkor kinek/minek is ezek a médiák !!??? Maga mutogatásra ?? Bolha cirkuszban több értelmes dolog történik mint itt . De igaz ami itt történik arról tööööbbbbbb humor est is ki jönne .De már kínunkban sem tudunk rajta nevetni oly sokba van ........ de van rá igény mint a gő.....sowra . Szint s meder alján van azért nem látni . Üdv Kuci”
 • 8. csucsu2 2010. április 08. 07:51
  „Azért azt hiszem a fent is emlegetett döntéseket nem csak egy párt, hanem a város vezetés többsége szavazta meg. Minden oldalnak meg van a maga kis haveri/családi köre és érdekeltsége. Nem kell itt csodát keresni. Sok-sok önző érdek, majd pártérdek és talán néha-néha évente egyszer egy-két ember esetében városi/közösségi érdek. Csak most választás jön és a húsos fazék birtoklásáért mindenki megpróbálja a hibákat a másikra kenni.
  Akkor is, ha megint kapok a fejemre elmondom, hogy nem lehet itt mindent egy pártra fogni, személyes elhivatottság kell és tenni akarás. Az, hogy szétteszem a kezem és mutogatok a másikra, hogy miatta nem megy, majd bánatomban a Borutcában ingyen kóstólás van nem fog a város érdekében hasznot hozni.
  Kell egy kis kenyér is a népnek, nemcsak circus. pl. munkahelyek, azután lehet padlófűtés a moziban, múzeum vakolat márvány szemétgyűjtő a park közepén. És ekkor még azt se bánom, ha pártvetélkedő is lesz a testületi ülésen.”
 • 7. timoboll2 2010. április 07. 23:36
  „hol marad a taps???”
 • 6. hank 2010. április 07. 21:22
  „valakiii: MTV1, MTV2, DunaTV. Vagy: Rádió Szentes.
  Szerinted ezek miből üzemelnek? Kíváncsi lennék, hogy melyik vállalkozónak érné ez meg... Ha meg nem lenne rádió, akkor meg azt mondanák, hogy "Szentesnek bezze az is ván" meg "na most már semmit sem tudunk a városról".

  Egy MTV nem fog Csongrádról közvetíteni, hacsak meg nem találják itt Attila rég elveszett sírját.
  A rádiót sem érdekli Csongrád. Ott van Pestország!

  Azt hiszem nem baj, ha van rádiónk. Hidd el, hogy sok ember önzetlen munkája is mögötte van, ami már a támogatáson túl mutat.

  Hank”
 • 5. hank 2010. április 07. 21:12
  „Lapszemle: de legalább fejlődik Csongrád, lesz szép terünk és parkunk.
  Bár a park fenntartásról vitatkoznék, hogy ha 20 év alatt nem tudtak rá költeni, akkor a jövőben ezt hogyan fogják megvalósítani?”
 • 4. lapszemle 2010. április 07. 20:57
  „Az évente fizetendő hitel összege az egészségügyi intézmény 3 évi támogatási szükséglete!!!!”
 • 3. valakiiii 2010. április 07. 20:36
  „minek rádió meg tv közpénzből?????? senkit nem érdekel!!!! jöjjön vállalkozó és az megoldja!! kisebb városban is működik ez így, köszönjük szocik elég volt a haveri csongrád tv-ből is!!!!”
 • 2. keletaru 2010. április 07. 20:05
  „Mint olvashatjuk megbeszélték , elintézték , rossz döntést nem hoztak , csak nem megfelelőt ! És akkor mi van ???!!! MI ??? Mi az a 115milla , nekik se bú, se bá !!??? Tessék tapsolni , mert anélkül hiteltelen a bagázs előadás ( cirkuszi műsor ) !!! Jöhet a bagázsnak az apanázs, hisz jövőre is lesz előadás ! Üdv Kuci”
 • 1. flexsnake 2010. április 07. 19:47
  „ki az az Évi?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion gázolt halálra egy férfit Csongrád közelében

Vélhetően öngyilkos lett az az 55 éves férfi, akit kedd délután gázolt halálra egy nyerges vontató Csongrád közelében, a 451-es főúton. Tovább olvasom