Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Hét év alatt négy áldozat a Torokból

Csongrád - A szerencsétlen körülmények is közrejátszottak abban, hogy az elmúlt hét évben négyen vesztették életüket a Körös-toroki napok idején.
Hiba lenne komolyabb következtetést levonni, mégis elgondolkodtató, hogy Csongrád megye leglátogatottabb ingyenes zenei rendezvényéhez már négy haláleset köthető. Mivel folyóparti happeningről van szó, azt hinné az ember, hogy a Tisza jelenti a legnagyobb veszélyforrást a szórakozók számára, de csak egyetlen alkalommal ragadt el Torok-lakót a szőke folyó. Még 2002-ben gondolta úgy egy baráti társaság, hogy éjszakai fürdőt vesz a Körös-torokban. Egyikük, egy kiskunfélegyházi fiatalember ittasan indult neki a lubickolásnak, és ez lett a veszte.

Egy évvel később megint gyászba borult az üdülőterület. Akkor szintén egy fiatalember gondolta úgy, hogy bátorságpróbát tart: brahiból felkapaszkodott egy, a Körös-torokból éppen távozó szippantós kocsi hátsó lökhárítójára. Egészen a városközpontig utazott rajta, ahol valamilyen okból leesett a gépjárműről. Olyan szerencsétlenül esett hanyatt, hogy már az ő életét sem tudták megmenteni a kiérkező mentők.

2005-ben egy orosházi fiatalember saját sátrában fulladt meg. Barátai gyertyát gyújtottak az emlékére. Fotó: Tésik Attila
2005-ben egy orosházi fiatalember saját sátrában fulladt meg.
Barátai gyertyát gyújtottak az emlékére. Fotó: Tésik Attila

Utóbbi két esetről elmondható, a később elhunyt fiatalok maguk keresték a bajt, 2005-ben viszont a csapadékos időjárás is közrejátszott abban, hogy reggelre saját sátrában holtan találtak egy 19 éves orosházi fiút. Ő sem tett mást, mint a többi fiatal: szórakozott, és alkoholt ivott, amikor pedig úgy érezte, nincs már több az éjszakában, elindult, hogy nyugovóra térjen. Vagy nem megfelelően, vagy egyáltalán nem állította föl sátrát a tivornya előtt, ezért mikor visszatért, csak bebújni volt ereje, megigazítani már nem. Azzal ő sem számolt, hogy akkora eső zúdul a Körös-torokra, hogy szinte testére tapasztja a sátorponyvát, s nem kap alatta levegőt. Ugyanebben az évben még egy tragédia történt a Körös-toroki napok alatt. Egy fiatal nő a partélen felállított büfé pultját támasztotta, s éppen a víz felé fordult, amikor egy sörösdoboz kiverte az egyik szemét. Arról a mai napig nem tudni, ki volt az, aki a sötétbe borult homokpadról felhajította a sörösdobozt.

Farkas Péter halála negyedik a Körös-toroki napok idején bekövetkezett tragédiák sorában. A 30 éves fiatalember szombatról vasárnapra virradóra tekert el biciklivel egy életveszélyes munkagödör mellett a Tisza-hídon. Ahogy azt megírtuk, eddig ismeretlen körülmények közt beleesett, sérüléseit pedig nem élte túl. Az esetet a rendőrség még vizsgálja.

12 tiltott fürdőzés

A rendőrség is mérleget vont az idei Körös-toroki napok után: csütörtökön és pénteken 7 esetben indult eljárás garázdaság miatt, szombaton és vasárnap viszont nem kellett ilyen bűncselekmény miatt eljárniuk a törvény őreinek. Öt ittas sofőr akadt fenn a rostán, tőlük elvették a jogosítványukat. 12-en próbálkoztak tiltott fürdőzésel, és több, vagyon elleni bűncselekményt is feljegyeztek a rendőrök.

Olvasóink írták

 • 11. KovácsPistike 2009. augusztus 08. 15:54
  „Egy életveszélyes munkagödröt éjszakára fedetlenül, kivilágítás nélkül nem szabad otthagyni. Ez több mint hanyagság.”
 • 10. Power 2009. augusztus 08. 13:07
  „Egy kis odafigyeléssel megakadályozható lett volna ez a sajnálatos szerencsétlen baleset.”
 • 9. faQtya 2009. augusztus 08. 12:22
  „Na persze... tiltsuk be... mert máshol nincs baleset, esetleg felelőtlenség...
  - tiltsuk be a folyókat, tavakat, mert nyáron belefulladnak, télen beleszakadnak a jégbe.
  - tiltsuk be a munkahelyeket, mert munkába menet is halnak meg emberek.
  - tiltsuk be az otthonokat, mer van akit hazafelé, vagy otthon ér baleset.
  ..van még ötletem.
  ...de maradjunk annyiban, hogy a felelőtlenség (ezesetben mások felelőtlensége) bárhol súlyos következményekkel jár... és a nagy számok törvénye alapján ez fokozottan jelentkezhet ekkora rendezvénynél. (ne feledjük, hogy volt olyan év, amikor mintegy 100ezer ember fordult meg a városba, és Csongrád lakossága kb 18ezer.)
  A most elhunyt Pétert én is ismertem személyesen (bő 1 órával ezelőtt helyezték végső nyugalomra), részvétem a családnak, hozzátartozóknak, ismerősöknek.”
 • 8. nike8 2009. augusztus 06. 21:25
  „MI a francnak tiltanák be a napokat??ember !!!!erre ez az egyetlen normális és még ráadásul ingyenes rendezvény ami sok család számára nélkülözhetetlen dolog,ilyen alapon tiltsák be a biciklizést a rokkantkocsikat meg a gyaloglást is mert abban is meglehet halni és igaz aki hülye haljon meg!!!!!!csak a mértékkel van a baj nem mással!!!!!vegyen nagyobb sátrat és fizessen valakinek aki tud sátrat állitanil ,vagy hívjon taxit nem kell akkor szippantós kocsin utazni ,!!!!!”
 • 7. Cat 2009. augusztus 06. 03:41
  „"de ezek közül egyiket sem lehet kimondottan a fesztivál számlájára írni..."
  Már csak azért sem, mert ahol vízpart van és alkohol, ott baleset is van.”
 • 6. Cat 2009. augusztus 06. 03:39
  „KolomparBeyonce
  A Tiszába pl. fesztivál nélkül is bele szoktak fulladni. Tiltsuk be a Tiszát!
  Vagy a hülyéket.”
 • 5. Cat 2009. augusztus 06. 03:38
  „hehe
  Ja, meg az autókat is. Meg az alkoholt. Meg az életet.
  (Vagy inkább jobban odafigyelni...?)”
 • 4. NiKe 2009. augusztus 06. 00:50
  „Na jól van már..Nem kell ahhoz fesztiválnak lenni hogy ilyesmi dolgok történjenek az emberrel..Nekik így volt megírva..ennyi..”
 • 3. KolomparBeyonce 2009. augusztus 05. 23:35
  „Ki az aki 2 sor utan megall? Be kell tiltani az ilyen fesztivalokat. Halal fesztivalok ezek!”
 • 2. SBetti 2009. augusztus 05. 20:45
  „Hehe: Nehogy már azért tiltsák be a fesztiválokat (konkrétan a Körös-Torok-i Napokat), mert
  - részegke felcsimaszkodott a szippantóskocsira és nem tudott róla leszállni,
  - részegke éjjel úszni próbált a Tiszában, de kiderült, hogy nem jött össze,
  - részegke nem volt képes felhúzni egy sátrat és belefulladt a szakadó esőben illetve
  - pancserek nem voltak képesek normálisan körbekeríteni az úttest felbontását (6-7 km-re a fesztiváltól) és egy fiatalember emiatt vesztette életét...

  Kevesebb piálással ezek közül minimum 3 embernek a korai halála elkerülhető lett volna.
  Sajnálatos, hogy ennyi fiatal vesztette életét ezekben a tragédiákban, de ezek közül egyiket sem lehet kimondottan a fesztivál számlájára írni... Senki sem kötelezte részegen éjjeli úszásra vagy szippantóskocsin szörfözésre a fiatalokat... 1-2 sör után meg kellene állni és akkor még lehet, hogy tudnának gondolkodni az emberek...”
 • 1. hehe 2009. augusztus 05. 20:29
  „BE KÉNE TILTANI EZEKET A FESZTIVÁLOKAT !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberre elkészül az óvoda

Csanytelek - Közel 136 millió forintot fordít a csongrádi kistérségi társulás a csanyteleki óvoda… Tovább olvasom