Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Hetente csak négyszer nyit ki a vasúti pénztár

Csongrád - Plakáton tájékoztatja a csongrádiakat a vasúttársaság arról, hogy szeptemberben csak bizonyos napokon lehet helyben jegyet vásárolni, mert szünetel a pénztár.
Erre Murányi László önkormányzati képviselő hívta fel lapunk figyelmét. Felvetette: a vonatokon nem lehet pótjegyet vásárolni, véleménye szerint ezzel hátrányba kerülnek azok, akik Csongrádról utaznának például InterCityvel.

Az állomáson kihelyezett plakát szerint ebben a hónapban nincs menetjegykiadás keddi, szerdai és szombati napokon. Megkérdeztük a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát, hogy ennek mi az oka, valamint, hogy szerintük hátrányba kerülnek-e a csongrádiak. Ezt írták: „A csongrádi pénztár ideiglenesen, technikai ok miatt működik korlátozott rendben. Hamarosan majd újra a megszokott nyitvatartási idővel üzemel. A személyszállítási üzletszabályzat értelmében az első jegyvizsgálatkor a vonaton pótdíj megfizetése nélkül válthat menetjegyet az utas, ha a felszállási állomáson nincs, vagy szünetel a menetjegykiadás.

Hetente csak négyszer nyit ki a pénztár. Fotók: Králik Emese
Hetente csak négyszer nyit ki a pénztár. Fotók: Králik Emese

Csongrádról induló utasaink számára tehát a menetjegyek és gyorsvonati pótjegyek megvásárlását ezen átmeneti időszakban is a vonatokon pótdíj felszámítása nélkül biztosítjuk, amennyiben az induláskor éppen zárva tart a pénztár."

A válasz az InterCity-pótjegy vásárlására nem tér ki. Rákérdeztünk, hogy mit értenek technikai ok alatt, és meddig áll fenn az átmeneti állapot, erre eddig nem kaptunk választ.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökbe fogadják a lakók Palásti Annuska szobrát

Rendhagyó módon helyi lakosok hirdettek sajtótájékoztatót a csongrádi Ék köz apró terecskéjére tegnap. Tovább olvasom