Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Idén fejleszt a Tesco, de Csongrádról még nincs szó

Csongrád - Fejleszt és ezer munkahelyet teremt idén a Tesco Magyarországon, a 2010-ben félbehagyott csongrádi áruház továbbépítéséről azonban egyelőre nincs szó. A brit kereskedelmi lánc márciusig dönt folyamatban lévő beruházásairól.
Meglévő áruházainak kényelmi szolgáltatásait fejleszti és a kisebb üzletekbe ruház be a Tesco idén Magyarországon. A központ is vesz föl új dolgozókat, ezáltal nő ezer fővel a cégnél az új álláshelyek száma – jelentette be tavaly év végén a Magyarországon 22 ezer embert foglalkoztató brit áruházlánc, a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal közösen tartott exportfórumán. Az is elhangzott, hogy a Tescóval kapcsolatban álló magyar beszállítók árui nemcsak itthon, hanem távol-keleti üzletekben is kaphatók lesznek.

Arról viszont továbbra sincs szó, hogy továbbépítenék a 3000 négyzetméteresre tervezett csongrádi áruházat, amelyet eredetileg 2010 karácsonyára nyitottak volna meg. A csongrádi kiskereskedők annak idején nem örültek a nagy vetélytárs megjelenésének, akik viszont eladónak jelentkeztek volna, várták az építkezést, a képviselő-testület is soron kívül módosította a kiszemelt terület rendezési tervét. A beruházásba információink szerint közel 1 milliárd forintot fektetett a cég, aztán meggyűlt a baja a vizenyős területtel, és a kivitelezés körül is voltak viták. 2010 őszére látszott, nem fog elkészülni határidőre az épület.

Egy ideig őrizték a területet, és érkezett néha egy-két autó, fölmérték, fényképezték az elkészült fehér vasbetonvázat – amelyet Kőrösi Tibor, Csongrád polgármestere ókori görög templomromhoz hasonlított. A helybeliek azonban újabban már nem látnak mozgást a területen. Régebben, még az építkezés előtt itt szedegettek a varjak, leszálltak a vadlibák is, most viszont elkerülik a környéket. Információink szerint az építési engedély értelmében 2015 májusáig kellene befejezni az áruházat.

Két éve a cégnél azt mondták, hamarosan felülvizsgálják a terveket, és döntenek a csongrádi áruház ügyében is. Tavaly ilyenkor az volt a válasz érdeklődésünkre, hogy egyelőre nem tervezik a továbbépítést.

„A Tesco jelenleg vizsgálja, hogy a folyamatban lévő beruházásai milyen mértékben felelnek meg üzleti céljainak. Pár héten belül – március közepére – születik majd döntés arról, hogy melyek azok a beruházások, amelyekre a Tesco a 2013/14-es pénzügyi évben fókuszálni fog" – reagált kérdésünkre most Szabó Anita, a Tesco kommunikációs szakértője.

Olvasóink írták

 • 6. Norbi56 2013. február 12. 08:13
  „"proli pláza" ...kell is ide még, kell ... bár a világ már más irányba megy ... de képtelenek vagyunk egyszer egy nagy ugrással átlendülni ezt 20-30 évnyi lemaradásunkat...sőt konzerváljuk is! Gondolkodtak már azon, hogy mi lesz a városközpontban ha egyszer mégis csak( ne adja Isten) megépül? Szerintem nem. Ne kezdjenek a munkahelyteremtésről beszélni, mert éppen annyit szüntet meg mint amennyit létrehoz. Ez egy nulla eredményű beruházás munkahelyek szempontjából egy ilyen kistelepülésen. Hosszútávon viszont negatív hatása van, mert nagyon nehéz újraindítani az általa megszűnő városközponti kereskedést és gazdasági életet. "Agórának" is kellene lennie egy városközpontnak!
  http://www.portfolio.hu/ingatlan/retail/a_tonk_szelen_igy_untunk_ra_a_plazakra.179455.html”
 • 5. magor63 2013. február 11. 09:27
  „Viccországban viccberuházások dukálnak. Meg kell nézni a szentesi Tesco-t hétköznap délelőtt, kong az ürességtől.
  1 millió munkahely 10 év alatt- egy lázálmos kisember vágyakozása , hogy császár lehessen a szemétdombján.
  A valóságban a vidéki Magyarország végzetes leszakadása történik immár a rendszerváltás óta töretlenül, bármely
  kurzus is uralkodott. Gyarmati sorsunkat már nem Moszkvából, hanem Brüsszelből vezénylik. Hiányzik fél millió adófizető pénze a feneketlen zsákból, azonban megélhetést és pláne tisztességes bért nem tudtak felajánlani nekik.
  A fülkeforradalmárok a 2/3-os felhatalmazásukkal együtt sem tettek eddig egyebet mint a zuhanást fékezték egy
  szánalmas "esernyő" kinyitásával. Arra azonban volt eszük, hogy bebetonozzák a narancs-éra hű vazallusait
  mindenféle jól tejelő állásba és hivatalba. Hiába ,olyan prominens személy szájából hangzott el egykor a ma is
  örök érvényű mondat- HOGY EZ, EGY KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ORSZÁG-By Fricz Tamás.”
 • 4. keletaru 2013. február 06. 20:35
  „Biztos érzik a kemény vásárló erőt azért nem építenek , vagy erős lobbival rendelkeznek s ott lesz az új uszoda ! Parkoló van víz is van , ideális ....ja és lehet pályázni is ! Üdv Kuci”
 • 3. Gyteam21 2013. február 06. 20:26
  „Akkor kellene még ültetni 1-2 fát, meg padokat rakni körbe, és jöhetnek a túristacsoportok! Más látványosság amúgy sincs Csongrádon, hacsak a lepapírozott belvárosi kirakatokat nem vesszük még ide............”
 • 2. spityu70 2013. február 05. 19:15
  „Körösi úr téved, mert ez nem egy görög templom rom, hanem a magyar "Stonhege" és emlékmű a vezére részére (Orbán úrra gondoltam).”
 • 1. natessek 2013. február 05. 09:44
  „Ha veszek egy kacsaúsztatót, leások két oszlopot, én is elszámolhatok a NAV felé pár tízmilliós beruházási értéket? Vagy ez a módszer ma Magyarországon csak milliárdos nagyságrendben megengedett? (A kérdésem relatív, véletlenül sincs köze a cikkben említett beruházáshoz! :D )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök segítettek a csongrádi asszonyon

A csongrádi rendőrök segítőkészségének köszönhetően szabadult meg szorult helyzetéből egy mozgássérült nő. Tovább olvasom