Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Ingyen kapták vissza a régi iskolát

Csanytelek - Ingyen átadta az állam a csanyteleki önkormányzatnak a helyi Baross utcai régi iskolaépületet. Az ezzel kapcsolatos dokumentumot B. Nagy László kormánymegbízottól vette át a szombati iskolai tanévzárón Forgó Henrik polgármester.
Szociális feladatok ellátására használja majd a csanyteleki önkormányzat azt a községháza melletti, Baross Gábor utcai épületet, amelyben az 1920-as évektől az új iskola elkészültéig oktatás folyt. Az állami tulajdonban lévő ingatlan átvételére már többször is pályázott a helyi önkormányzat – sikertelenül. Idén márciusban azonban kedvező kormánydöntés született: az országban 60 állami tulajdont adtak át térítésmentesen az önkormányzatoknak. A megyében kettőt: az egykori csanyteleki iskolát, illetve egy földterületet az óföldeáki önkormányzatnak.

A csanyteleki épülettel kapcsolatos dokumentumot a helyi Szent László Iskola szombati tanévzáró ünnepségén adta át B. Nagy László kormánymegbízott Forgó Henrik polgármesternek. A kormánymegbízott hangsúlyozta: miután az önkormányzat vigyázott az állami ingatlanra, jó döntés volt az állam részéről, hogy azt térítésmentesen visszaadja a településnek. Az ingatlant csak a pályázatában meghatározott szociális célokra használhatja az önkormányzat, amely 15 évig nem adhatja el az épületet.

B. Nagy László kormánymegbízott adta át az ingatlan dokumentumait Forgó Henrik polgármesternek. A szerző felvétele
B. Nagy László kormánymegbízott adta át az ingatlan dokumentumait Forgó Henrik polgármesternek.
A szerző felvétele

Az önkormányzat eddig két ízben is igénybe vette a volt iskolát: az óvoda felújítása idején költöztették át ide a gyerekeket, illetve az idei belvíz idején kapott abban helyet egy otthon nélkül maradt család

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami vagyon került önkormányzati tulajdonba Csanyteleken

Csanytelek - Szociális feladatainak ellátására használja majd Csanytelek község azt a régi… Tovább olvasom