Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Japánba készül a csongrádi karatés

Csongrád, Szentes - Georgiádes Zoltán általános iskolás volt, amikor megkapta lapunktól Az év ifjúsági sportolója díjat. Azóta új egyesületbe került, most egy japán nyílt bajnokságra készül.
– Akkor még nem látszott, hogy kiemelkedő képességei lennének, de rendkívüli akaraterővel és szorgalommal állt a sporthoz. Amikor először jött edzésre, 6-7 éves lehetett – mesélte Kis János, a Csongrádi Tradicionális Kyokushin Karate SE vezetője.

Ő volt a nevelő edzője a hamarosan 18 éves Georgiádes Zoltánnak. Négy éve, még általános iskolásként ő kapta lapunktól Az év ifjúsági sportolója díjat. A fiatalember Csongrádon él, a szentesi Zsoldos-középiskolában tanul, azért, hogy a tréningeket egyszerűbben megoldhassa, ma már a szentesi Oyama Dojo SE versenyzője. Jelenleg Brezovai Sándor a mestere, aki elárulta: nem volt teljesen véletlen, hogy „Gezó" nála kötött ki.

– Négy éve megalapítottam a 17. században élt legendás szamurájról elnevezett Musashi Teamet. A versenyeken figyelem, keresem a tehetségeket, Gezót is hívtam a csapatba. Ez egy nagyon kemény tehetséggondozó iskola, ahol a demokrácia azt jelenti: az van, amit az edző mond – mosolygott Brezovai.

Edzője az ország egyik legpéldamutatóbb versenyzőjeként írta le Gezót. fotó: DM
Edzője az ország egyik legpéldamutatóbb versenyzőjeként írta le Gezót. fotó: DM

A csapat komoly kihívás előtt áll, hat fiatal részvételével októberben Japánba készülnek. Nyílt, a szokásostól eltérő szabályrendszerű bajnokságon szeretnének rész venni Yokohamában, részletezte Zoltán. A fiatalember – talán a csapat példaképéül választott szamurájhoz méltóan – szűkszavúan nyilatkozik saját eredményeiről. Azt, hogy már 15 évesen fekete öves lett, később mesterfokozatot szerzett, világbajnoki címmel büszkélkedhet, a mestere árulta el.

Zoltán életének legfőbb célja, hogy ismét világbajnok lehessen, és később edzőként tevékenykedjen. A nyári szünetben napi három edzése van, iskolaidőben – jövőre végez gépész szakirányon – egy vagy kettő fér bele. Az őszi utazáshoz fejenként 500 ezer forint kell majd, bízik abban, hogy összejön a pénz. A fiúról később még biztosan hallunk. Brezovai szerint rendkívüli alázattal dolgozik, az utasításokat maradéktalanul betartja. Véleménye szerint iskolájában jelenleg Gezó fejlődése a legtöretlenebb, szerinte ő az ország egyik legpéldamutatóbb versenyzője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 csongrádi közfoglalkoztatott

A napokban 53 ember kezdhette meg a munkát a rövid távú közfoglalkoztatásban. Tovább olvasom