Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Jövőre folytatódhat a piacfelújítás

Mintegy 240 millió forint pályázati forrásra tett szert Csongrád ebben az évben, az önrésszel együtt 332 milliós fejlesztés valósult meg idén – hangzott el Bedő Tamás polgármester és Berkes István jegyző évértékelő tájékoztatóján.
Főképp megyei és regionális források kiaknázásával tudott közel negyedmilliárd forint támogatásra szert tenni a csongrádi önkormányzat ebben az évben, ami az önrész hozzáadásával 322 milliós fejlesztést tett lehetővé a városban – nyilatkozta Bedő Tamás. A polgármester évértékelőjében elmondta, ebből több utcában utat építettek, illetve újítottak fel, az infrastruktúra fejlesztése érintette a kisréti területet, valamint az ipari parkot, s emellett a városnak eddig problémát jelentő ügy, a folyékony hulladék szállítása is megoldódott a pályázati pénzeknek köszönhetően.

Csongrád első embere friss hírekkel is tudott szolgálni, mikor bejelentette: 25 millió forintot nyertek a piroskavárosi piac új elárusítóhelyeinek megépítésére. Ez az összeg a teljes beruházás 65 százalékát fedezi, a fennmaradó rész viszont várhatóan nem csak a csongrádi kasszát terheli, hiszen az önkormányzat további támogatásokat szeretne kapni a Belügyminisztérium önerőalapjából.

Bedő hozzátette, a hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésének előkészületei befejeződtek, a következő állomás már a kapavágás lesz, a gátrekonstrukció folytatódik, a Tisza-gáti kerékpárút építése pedig mindössze 6 millió forintjába kerül majd Csongrádnak.

Berkes István jegyző hivatali adatokkal egészítette ki a tájékoztatót. Az iparűzési adóból 347 milliós bevétele származott Csongrádnak, míg építményadó címen 29 millió forintot fizettek a helyi adózók ebben az esztendőben. Rendszeres szociális támogatásban közel 1100 család részesült, őket havonta összesen 4,6 millióval segítette az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a csanyi templom

Megújult, megszépült a csanyteleki Nepomuki Szent János-templom a Sapard-pályázaton nyert… Tovább olvasom