Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Kávéház Csongrádon

Csongrád - Több mint 60 év szünet után januártól eredeti rendeltetésének megfelelően kávéházként üzemel a csongrádi művelődési központ földszinti aulája.
Még javában zajlanak a felújítási munkálatok a csongrádi művelődési központban, amelynek földszinti aulája több mint 60 év szünet után ismét eredeti rendeltetésének megfelelően üzemel januártól. Az 1895-ben szállodának emelt épület sarkán a 20. század derekáig kávéház működött, de ezt bezárták. Forgalmas közösségi hellyé akkor vált ismét, amikor az 50-es évek végén itt helyezték el a város első köztelevízióját, amit este 10-ig nézhettek a csongrádiak. Az eredeti funkciót visszaállítják, kicserélik a nyílászárókat, a padlóburkolatot a földszinten, légkondicionálást kap a színházterem, és liftet is építenek.

A felújításról Víkor Katalin intézményvezető elmondta, nem kap külön bejáratot a kávéház, a művelődési központ főbejáratán keresztül lehet majd megközelíteni.

Csütörtökön hirdették ki a kávéház és pincében kialakított borház üzemeltetési pályázatának győztesét. A működtetési jogot Bodor Istvánné nyerte el, aki lapunknak elmondta, a december 17-i műszaki átadás után mihamarabb szeretné megnyitni a kávéházat, ami már reggel 7 órától fogadna vendégeket. A kávéházban kulturális programokat – író-olvasó találkozókat és kiállításokat –, a borházban szakmai programokat, illetve zenés borkóstolókat szerveznek.

Olvasóink írták

 • 8. SBetti 2010. november 18. 09:50
  „Kb 50 méterre a másik oldalon ott van az Erzsébet Kávézó... A másik oldalon pedig kb 300 méterrel ott a Bohém Kávézó, ahol kávé mellett finom sütemények és ételek is vannak, ki lehet ülni a jó időben a teraszra...
  Túl kicsi ez a város ahhoz, hogy teázgassanak, kávézgassanak és órákig ücsörögjenek benn az emberek. A többség bedobja a 70 forintot a mű kávé automatába, lenyomja az adagját és száguld tovább a dolgára.
  Minőségi, kávéspecialitásokra nem sokaknak fog 5-600 Ft-juk telni napi szinten... Tejszínhabos kávéból pedig 100 Ft-os bevételekből nem hinném, hogy ki lehet gazdálkodni egy ilyennek a bérleti díját...

  Belőlem mondjuk egyik kávézó sem fog a kávéjából megélni, mert konkrétan nem kávézom, de szerintem nélkülem is szépen tönkre fog menni a legújabb ilyen jellegű létesítmény...”
 • 7. ganzales 2010. november 18. 08:51
  „Nem tartom jó ötletnek,de még az üzemeltető Bodornét se!Majd lehet kapni habos,tejszínes,és presszó kávét ennyi .Víz hangzik az egész aula,nincs ablak,még merengeni se lehet a nagy Fő utcai forgatagban. Ha nem fog menni a hely majd lesz turka,Bodor-Bála.De a boros pince működtetésére is kíváncsi leszek!Ha olyan színvonalú lesz, mint a Nemzetközi új bor fesztiválon a Síp iskolában akkor már előre gratulálok.Haaaa
  Az Ih-ról meg nem is akarom a véleményem kifejteni. Csapdába került.
  De a Mozi!Az már kiveri a biztosítékot az embernél!Szégyen a mozi Büfé üzemeltetőjétől. A működési engedélyét is bevonnám!”
 • 6. Balotelli 2010. november 17. 12:23
  „A hasznos befektetések sora:
  - IH
  - MOZI
  - KÁVÉHÁZ
  Eddig 300 millió. De nem gond mert pályázaton nyert összeg............”
 • 5. azénéletem 2010. november 17. 07:20
  „4. lapszemle - Ide jutottunk jutattak minket. Köszönjük mindenkinek akinek része volt, van benne.
  Az is jó, hogy januártól kevesebb lesz a fizetésem. Az állam szerint nincs gyerekem - felneveltem őket. Az új adófizetőket! Tehát jöhet a turka /nem a vállfás/ az drága! Azénéletem-be erősen beleszól a politika - nem szeretem!”
 • 4. lapszemle 2010. november 17. 06:45
  „Őszintén féltem a megujuló intézményt.
  Ismerve a város lakosságának anyagi helyzetét,egy ilyan vendéglátó egység nem fog rentábilisan müködni hosszú távon.
  Félek,hogy a kiállitó terem szomszédságában előbb utóbb használt ruha és bőráru értékesitésével fognak foglalkozni.

  Ez bekövetkezett ezen a héten a gyönyörüre sikeredett Mozi előterében is, pedig emlékeim szerint az előző Testület óva intette az akkori Polgármestert,hogy a beruházás befejezése ne ezt eredményezze, na persze a gazdasági kényszer nagy Úr.”
 • 3. keletaru 2010. november 16. 20:17
  „Na uggyan ezt kiiiiiiinek adják bagóért !!!!!! Mozi is frankó becsület süllyesztő lett megint 70-milláért na ez a vagányság !! Ezt a pénzt a nyuszira is dobhatták volna , hátha bejön !!!Üdv Kuci”
 • 2. aira 2010. november 16. 18:26
  „A teaházas Bodor Istvánné? Ha igen, akkor nem csak kávézni lehet, hanem közben ruhát is lehet próbálni.
  Szerintem nagyon jó,hogy lesz a városban egy kávézó.”
 • 1. azénéletem 2010. november 16. 13:25
  „Ez nagyon jó lesz! Más dolgunk sincs csak ide-oda járunk kévézgatni, szórakozni. Mert megérdemeljük, megtehetjük.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéményseprés, csoportgyűlés

Csanytelek - Péntekig lehet postai úton jelentkezni az önkormányzatnál a községi kéményseprői… Tovább olvasom