Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Kőrösi: A város előnyös üzletet köt

Csongrád - Az Alföldvíz Zrt.-nek az ígéretek szerint Csongrádon is lesz üzemmérnöksége, megmaradnak a munkahelyek. Átalakul a Kommunális Kft. és a szociális ellátó.
Kizárták a képviselőt

Napirenden kívül szó esett Nagypál Sándor képviselő ügyéről, amelyről megírtuk: kizárják a Fidesz-frakcióból. A városatya felolvasta a döntésről szóló levelet, majd hozzátette, hogy a pártból nem kell mennie. Azt is mondta, hogy a pártszervezet taggyűlésén őt III/III-as ügynöknek nevezték. Kőrösi Tibor szerint ez a mondat úgy hangzott el, hogy „Nagypál Sándornak egykor – munkásőrként – ugyanúgy, ahogy a III/III-as ügynököknek, jelentési kötelezettsége volt".

– Jogszabály által előírt kötelességnek teszünk eleget azzal, hogy a város víziközmű-rendszerének üzemeltetését az Alföldvíz Zrt.-re bízzuk. Korábban a szekszárdi székhelyű társasághoz szerettünk volna csatlakozni, ebben sok munkánk volt, majd az aláírás előtt a törvényi változások miatt el kellett állni ettől a tervtől. Szerencsére jóval hamarabb, éppen azért, hogy a szekszárdi vonal meghiúsulása esetén legyen egy B tervünk, részvényeket vásároltunk az Alföldvízben – részletezte Kőrösi Tibor polgármester. A csongrádi képviselő-testület csütörtökön rendkívüli ülésen vitatta meg a témát. Lapunk többször megírta: csak azok a vízszolgáltató cégek kapnak működési engedélyt, amelyek legalább 50 ezer – 2016-tól pedig 150 ezer – felhasználói egyenértékkel, azaz fogyasztói bekötéssel rendelkeznek. A város előnyös üzletet köt, hangoztatta a polgármester, hiszen a társaság elkötelezett egy helyi üzemmérnökség kialakítása mellett, ez pedig majdnem az összes, 53 munkahely megtartását jelenti. A társaság vezérigazgató-helyettese, Nagy László képviselői kérdésekre reagálva hangsúlyozta, ha lesz a városban telephelyük, iparűzési adót is fizetnek majd.

A Kommunális Kft. szintén törvényi változások miatt alakul át. 2014. január 1-jétől hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység kizárólag nonprofit gazdasági társasági formában végezhető, ezért a szolgáltató megosztja a tevékenységét és azokat profitorientált, illetve nonprofit társaságba szervezi. A Piroskavárosi Szociális és Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft. alapító okiratát úgy módosították, hogy közhasznú, illetve üzletszerű gazdasági tevékenységet is folytathasson.

Olvasóink írták

  • 2. keletaru 2013. május 24. 21:35
    „Sikeresen megosztották a társadalmat ! ELSZÁMOLTATÁS elmaradt ! így tehát senki nem felelős semmiért ! CSAK MI A SOR VÉGÉN ÁLLÓK FIZETÜNK ! Ugyan valaki mondja el ŐSZINTÉN kinek , miért fizetünk a bányászati jogokért ! Ha demokrácia lenne akkor a politikusokat bizottságokat is el lehetne számoltatni gazdasági döntésikért , DE így megint csak minket !!! EZ csak az én véleményem ! Üdv Lévai Attila”
  • 1. natessek 2013. május 24. 13:09
    „Csak gratulálni tudok mindazoknak, akik (egyelőre még csak egy cég mögé rejtőzve) ajándékba kapták a csongrádi jelentős ivóvízvagyonban rejlő lehetőségeket. Végre, a narancsforradalmároknak sikerült eltapsolni a csongrádi ivóvízbázist is! Ehhez a bandához B. Tamás, M. József és a vörös társaik kutyafülék voltak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt a partfal: sziget a Tiszában

A partfal egy jókora darabja szakadt le Csongrádnál a rajta levő fával együtt, amely a Tisza medrébe csúszva egy kisebbfajta szigetecskét képezett. Tovább olvasom