Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Megszépül a vasúti híd

Csongrád - 162 millió forintot fordít a MÁV a tiszai híd festésére. Nyár végéig buszok járnak vonatok helyett Csongrád és Szentes között.
Nagyszabású, országosan 14 átkelőt érintő, a Vasúti hidak és acélszerkezetek felújítása és állagmegóvása tárgyú projektben felújítási munkálatokba kezdett a MÁV Zrt. Csongrád és Szentes térsége sem marad ki: lefestik a Tiszán átívelő, 1986-ban épült műtárgyat. Május 17-én kezdődtek meg a két állomás között lévő, alsópályás, gerinclemezes acélhíd ártéri szerkezetével kapcsolatos felújítási munkák, tájékoztatott a társaság sajtóosztálya. A kivitelezés során az érintett acél felszerkezetet teljes felületén normál rétegben 1400 négyzetméteren, erősített rétegben 4600 négyzetméteren védik meg. A kivitelezésre – a beszerzési eljárást követően – a MÁV Zrt. még tavaly kötött szerződést az A-Híd Zrt.-vel mint fővállalkozóval. A munka összköltségvetése 162,6 millió forint. Azt is írták: a munka összetettsége miatt a fővállalkozó mellett több alvállalkozó is részt vesz.

A tiszai híd acélszerkezetének felújítására 162 millió forintot költenek. Fotó: Králik Emese
A tiszai híd acélszerkezetének felújítására 162 millió forintot költenek.
Fotó: Králik Emese

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Az utazók ebből annyit érzékelnek, hogy a vágányzár miatt ezen a szakaszon buszokkal közlekedhetnek a két város között. Szentesről naponta 7, visszafelé 11 járatot érint a változás, a buszok a hékédi kisállomásra nem mennek be. Kerékpárt és élő állatot nem vihetnek fel a vonatpótló buszokra, ettől eltekintve minden a megszokott: a jegyárak, a menetidő.

A kunszentmártoni Vincze Katalin édesanyjával utazott Csongrádra, azt mondták, nem okozott nekik különösebb problémát a módosulás. Kisebb kényelmetlenségekről számoltak be mindössze. – Szűkebbek az ülések, és mosdó sincs, de nyár végéig ki lehet bírni. Édesanyám elektromos mopedjét sajnos nem tudjuk magunkkal hozni, nem fér a buszon – magyarázta az asszony. Információink szerint a pótlóbuszokat szerződés alapján a Zséder Kft. biztosítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gazda érte tetten a tyúktolvajt

Tyúkokat pakolt egy szatyorba egy férfi Csongrádon, amikor tetten érte a gazda.
Tovább olvasom