Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Most Csongrádon pusztított a vihar

Csongrád - Hatalmas vihar tombolt kedden Csongrádon, a városból aznap 16 bejelentés érkezett a katasztrófavédőkhöz.
A csongrádi tűzoltóegységek mellé a műveletirányítás a kiskunfélegyházi, később pedig a szentesi rajokat is a helyszínre irányította. A Széchenyi-iskolánál, a nagy játszótérnél és a Körös-torokban derékvastagságú fákat csavart ki a tomboló szél, melyeket az úttestre, épületekre, villanyvezetékekre, egy esetben pedig egy parkoló autóra döntött. Nem kímélte az épületeket sem, több helyen megbontotta a tetőcserepeket.

 Csongrádon a nagy játszótérnél fákat tépázott meg az orkán. Fotó: Facebook
Csongrádon a nagy játszótérnél fákat tépázott meg az orkán. Fotó: Facebook

Az orkánerejű szél mellett a nagy mennyiségű csapadék is problémát okozott, pincéket, alagsori épületeket öntött el a víz. Több helyen egy méter magasan állt a pincékben a felgyülemlett esővíz, melyet az egységek nagy teljesítményű szivattyúkkal távolítottak el. A kidöntött fák, letört ágak eltakarításán még tegnap is dolgoztak a csongrádi városellátó munkatársai.

Szentesen három fát csavart ki a szél, emellett egy közúti közlekedési baleset is történt. A Csongrádi úton, a Tesco előtti körforgalomban a betonon felgyülemlett nagy mennyiségű esővíz következtében egy személyautó lecsúszott az útról. Az üzemképtelen autót a szentesi egységek vontatták ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buli, jó csajok és torta az arcba a Körös-toroki napokon

Tízezrével érkeztek a látogatók, a fiatalok elégedettek voltak a Körös-toroki napokkal. Tovább olvasom