Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Negyedmilliárdból újítanak fel két iskolát

Csongrád - Az utóbbi évtizedek legnagyobb iskolafelújítási programja zajlik Csongrádon.
A fenntartó kistérségi társulás mintegy 250 millió forintot nyert pályázaton a Gróf Széchenyi István és a Piroskavárosi Általános Iskola mint tagiskola felújítására, korszerűsítésére. Előbbi intézményben már júniusban megkezdődtek a munkálatok. Cseri Gábor, a csongrádi iskolák igazgatója lapunknak elmondta: szeptemberre az ebédlőt és 5 tantermet adott át a kivitelező. A diákok ezekben, valamint a pincében kialakított kézműves termekben és a B épület tornatermében tanulnak. Az őszi szünetig, október végéig kifestik a tornatermet, és újabb 11 felújított tantermet adnak át. A nyílászárókat már kicserélték, korszerűsítették az intézmény elektromos hálózatát és fűtésrendszerét. Most a külső homlokzatot festik.

A Piroskavárosi Általános Iskola rekonstrukciójára 2–3 héten belül kötik meg a szerződést a kivitelezővel – tudtuk meg az igazgatótól. Az épületet már kiürítették. Az alsó tagozatosokat a szomszédos plébánián kialakított termekben helyezték el, míg a felsősök a néhány éve bezárt Síp utcai intézménybe költöztek. A piroskavárosi intézmény a város második legrégebben, 1927-ben épült iskolája. Itt is kicserélik a nyílászárókat, s az épület külső hőszigetelést kap. Emellett eszközfejlesztés és akadálymentesítés is lesz, felújítják a vizesblokkokat, és korszerűsítik az elektromos hálózatot.

Olvasóink írták

  • 2. janekjanek 2009. október 28. 16:09
    „Remek végre egy rászoruló iskola is szépül nevezetesen a GR. Szécheny István Ált. Iskola ami méltó a jó nevére.Szépen megújúlt hiszen kapott minden nyillászáró egy kórszerűt a tetőszerkezet is korszerű,és a külső falazat is egy kórszerű szigetelést és szép szint.Gratulálok a felújító cégnek és azoknak akik hozzájárultak ezen iskola újjátételében.Remélem nemcsak ezen Intézmény lett újjátéve hanem a közelmultban több intézmény és épület ékesíti a kis városunk arculatát.Sok sikert.”
  • 1. Hoppá 2009. október 23. 20:18
    „Mindkét intézmény felújítása telitalát. csak gratulálni lehet az Önkormánzatnak, csak nagyon figyeljenek oda, hogy minden a legnyagobb rendben menjen, és határidőre elkészüljenek. Megérdemlik a gyerekek, a pedagógusok, a szülők, hogy jó körülmények között tanulhassanak a gyerekek. Úgy tudom, hogy a Templom u-i óvoda is megújul pályázatból. Nos, mégis csak történnek jó dolgok Csongrádon. Köszönet érte.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belerokkant a perbe a honvédség ellenfele

Három éve perli a honvédséget egy csongrádi vállalkozás. Szeretné megkapni munkadíját. Tovább olvasom