Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Palotaforradalom egy csongrádi panelban

Nem mindennapi körülmények közt menesztették állásából az egyik csongrádi tízemeletes házfelügyelőjét – állítja a társasház több lakója. Akad, aki azt állítja: legalább harminc házbeli tapasztalta az elmúlt évek során, hogy Kovács Tiborné ivott. A korábbi közös képviselő viszont meg van győződve arról, hogy igazságtalanul bántak el egy becsületes édesanyával.
Fotó: Bíró Dániel
Október elseje óta napi kétezer forintos kötbért kell fizetnie házfelügyelői lakásának használatáért Kovács Tibornénak. A három gyermekét egyedül nevelő csongrádi asszonynak három év munkaviszony után, augusztus végén mondott fel a tízemeletes lakóközösségének képviselője.

Szeptember végéig kellett volna elhagynia bérelt otthonát, de sem albérletet, sem munkalehetőséget nem talált az elmúlt hetekben.
– Amikor aláírtam a jegyzőkönyvet, nem gondoltam, hogy magam alatt vágom a fát, hiszen csak egy pohár bort ittam – mondta keserűen annak az ellenőrzésnek kapcsán, amelyet a ház közös képviselője tartott lakásán. A menesztett házfelügyelő elmondása alapján éppen akkor lepték meg, amikor barátnője felköszöntötte születésnapja alkalmából. A kora esti vizit során a közös képviselő, Pintér Béláné és vele tartó lakótársai felfedezték az üres poharat.

– Amint beismertem, hogy én ittam a borospohárból, jegyzőkönyv készült arról, hogy alkoholos állapotban találtak – tette hozzá ismét, majd előszedte a pár nappal később kelt felmondását, amelyben már az szerepel, hogy többször is figyelmeztették, mielőtt ittas állapotban rátaláltak. – Ez az egész nem igaz, mert Pintérné megfenyegetett, hogy nem kapom meg a fizetésem, ha nem írom alá. Az ellenőrzés során meg sem szondáztattak, ráadásul a húszéves fiam is otthon volt, aki – mivel papírja van róla – átvehette volna liftfelügyelői feladataimat – sorolta gondjait az asszony. Kovács Tiborné közvetlen szomszédja, Hajdú Ilona és a tavasszal leváltott közös képviselő, Ambrus Lajosné szerint soha fel sem merült bennük, hogy házfelügyelőjük alkoholista, munkáját mindig rendesen ellátta.

Kovács Tiborné egyébként – nem titkoltan – pszichológiai kezelés alatt áll évek óta. Mielőtt szinte nincstelenül Csongrádra költözött volna, párja rá és gyermekeire gyújtotta csépai házukat. Orvosa, Tabi András György igazolást is adott arról, hogy páciensén az azóta eltelt idő alatt alkoholmegvonási tünetek nem jelentkeztek.

– Én viszont legalább harminc lakótársamat fel tudnám sorolni, aki az utóbbi években úgy tapasztalta, hogy Kovácsné folyamatosan alkoholt fogyasztott, és hiábavaló volt kérésem, hogy változtasson életvitelén – reagált megkeresésünkre Pintér Béláné, aki április óta közös képviselője az Erkel Ferenc utcai tízemeletesnek. – Elismerem, az ellenőrzés során nem szondáztattunk, de a leheletéről is érezni lehetett, hogy ivott. Azt pedig visszautasítom, hogy megfenyegettem volna, hiszen a lakógyűlésen sem cáfolta, hogy alkoholista. Emellett a fiának nem volt megbízási szerződése a liftkezelésre – vélekedett Pintér Béláné, aki szerint néhány lakó által szított palotaforradalomról van csupán szó. – Én nem érzem igazságtalannak az eljárást – tette hozzá végül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juliska néni egy kézzel alkot

Bénult jobbja miatt egy kézzel szobrászkodik Banga Sándorné, a tömörkényi Rózsafüzér Szociális… Tovább olvasom