Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Számlázási gondok miatt csúszik a bokrosi építkezés

Csongrád-Bokros - Kicsit összekuszálódtak a szálak, a vállalkozó egyelőre nem tud számlázni – mondta az alpolgármester a bokrosi idősek klubjának építéséről. Az átadás néhány hetet csúszik.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– A munka valószínűleg csúszik egy kicsit, gond van a számlázással. Egy adminisztratív problémát kell a napokban megoldani ahhoz, hogy a város önkormányzata átvehesse a projektet – tárta fel Gyovai Gáspár alpolgármester. A bokrosi építkezésről beszélt, amelyet a hónap végéig kellene befejezni, és amelyről megírtuk: nappali klub épül az időseknek. Egy DAOP-pályázaton indult el két éve a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása, majd 5 százalék saját erő biztosítása mellett 48 millió forintot nyertek. Ez a társulás ma már nem létezik, ez okozza most a gondot.

Márciusban jelezte a város, hogy a szociális ellátások intézményét és a piroskavárosi otthont kivenné a többcélú társulás fenntartásából, és ezt a két intézményt – ezzel együtt pedig a bokrosit is – önállóan tervezi működtetni. A társulás júniusban megszűnt, de a térség három faluja továbbra is az összefogás mellett döntött, így Csanytelek, Felgyő és Tömörkény létrehozta az Alsó-Tisza-menti Önkormányzati Társulást. Írásban fektették le, hogy intézményfenntartó társulásként a csanyteleki Remény központot, a tömörkényi Rózsafüzér otthont és a felgyői óvodát viszi tovább, a bokrosi projektet, amely körül most a gond adódott, nem. Úgy tudjuk: vita is kerekedett a város és az új társulás között azon, hogy ki számlázzon, ki legyen a projekt gazdája, az elmúlt bő félév eseményei alapján azonban a pályázat jogutódja biztosan Csongrád. Kicsit összekuszálódtak a szálak, írta le a helyzetet az alpolgármester.

Az átadás néhány hetet csúszik. Fotó: DM/DV
Az átadás néhány hetet csúszik.
Fotó: DM/DV

– A vállalkozó egyelőre nem tud számlázni, eddig még nem jutott a pénzéhez. Bízunk abban, hogy napokon belül rendezzük az ügyet – mondta. Az építkezés ettől eltekintve halad, hamarosan felkerül a tető az ingatlanra. Az óvoda melletti, valaha szolgálati lakásnak, majd raktárnak használt épület 100 négyzetméteres toldást kap, ahol 30 idős ember töltheti a napjait. Információink szerint legkésőbb november végére elkészülnek a munkával.

Olvasóink írták

 • 5. Turul2 2013. október 11. 18:27
  „A napok leteltek.....és csak telnek...és csak telnek.......”
 • 4. Turul2 2013. október 04. 08:07
  „" a város legokosabb embere" elfelejtette,hogy már nincs benne a kistérségben???”
 • 3. Tiszafiú 2013. október 03. 19:14
  „Nem tudja a jobb kéz,mit csinál a bal.Döntöttek,csak nem tudták,mi lesz a következménye.Úgy látszik hiába van ott a város legokosabb embere!!”
 • 2. keletaru 2013. október 03. 18:00
  „Késznek látom, hisz bent is késznek látják ! FENT ülő kőműves is késznek látja ! Mint a Piroska városi iskolát anno ! Hol itt a gond ? Hol itt a bibi ? ELSZÁMOLTATJÁK egymást szokás szerint , ciklus végén GAZDAGON . Aki nem úgy látja az nem ért hozzá , ismerjük a kommunikációjukat .Értünk?! Miattunk ?! Nekünk?! Üdv Kuci”
 • 1. Turul2 2013. október 02. 11:14
  „" Az építkezés ettől eltekintve halad"
  Akkor miért nem lesz kész a határidőre (okt vége)????
  Ha a kép most készült,akkor némi aggályom van,hogy ez november végére elkészül.Ezek szerint a Fidesz közeli cégeknek nem kell betartaniuk a határidőt???!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóteret kaptak a csanyi gyerekek

Felavatták a csanyteleki játszóteret. Eddig nem volt a faluban ilyen közösségi hely, a gyerekek és szüleik így különösen nagy örömmel vették birtokba a létesítményt. Tovább olvasom