Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Tovább nyomoznak a polgárőrvezető ügyében

Csongrád - Bár a Csongrádi Városi Ügyészség megszüntette az eljárást Nagypál Sándor csongrádi polgárőrelnökkel szemben, a döntés ellen panaszt tettek.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Ezért most már a Csongrád Megyei Főügyészség vizsgálja a történteket – tudtuk meg Szanka Ferenc ügyészségi szóvivőtől.

Nagypál Sándorral szemben azért indult nyomozás, mert egy őszi csongrádi lakossági fórumon vitába keveredett Kőrösi Tibor polgármesterrel. Ez máskor, másutt is előfordult már, az esemény után azonban, búcsúzás közben folytatódott a vita, és a polgármester úgy látta, a polgárőrök vezetője meg akarta őt ütni. Nagypál Sándor ezt tagadja. Az esetből feljelentés lett. A történteket nem a polgárőrökkel napi kapcsolatban álló csongrádi, hanem a Kisteleki Rendőrkapitányság vizsgálta, tanúkat hallgatott meg, és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Csongrádi Városi Ügyészségre. A gyanú hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete. Az ügyet áttanulmányozva a városi ügyészség bizonyítottság hiányában megszüntette az eljárást, április 14-én. E határozat azért nem emelkedett jogerőre, mert május 5-én panasz érkezett ellene a Csongrád Megyei Főügyészséghez. Ott harminc nap áll rendelkezésre, hogy eldöntsék, helyt adnak a panasznak, vagy elutasítják. Ha helyt adnak neki, folytatódik a nyomozás, a Csongrádi Városi Ügyészség felügyelete mellett, a Kisteleki Rendőrkapitányságon.

Ha elutasítják, az alkalom lesz arra, hogy a két fontos csongrádi közszereplő kibéküljön, vagy legalább megtárgyalja, hogyan lehet együtt dolgozni a jövőben konfliktusok nélkül. A rossz személyes viszony okait az Országos Polgárőr Szövetség is vizsgálja, mivel befolyásolja az egyesület és az önkormányzat napi kapcsolatát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

22 mázsányi platánból faragta Szent Kristófot

A tömörkényi fafaragó, Losonczi János keze munkáját dicséri sok köztéri alkotás. Most egy 2 méter magas Szent Kristóf-szobrot készített, amely a kiskunmajsai fürdőt díszíti majd. Tovább olvasom