Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Várják a tündérkertet Csongrádon

A képviselő elképzelése szerint Csongrádon élni kellene azzal a lehetőséggel, hogy genetikailag nem módosított növényeket neveljenek.
– Telefonon megkerestem a férfit, hasonló meglátásunk van a dologról – számolt be a napokban a csongrádi képviselő-testületi ülésen az egyik városatya. Máté Attila arra az ügyre célzott, amelyről lapunkból szerzett tudomást. Arról írtunk, hogy a csongrádi születésű, Hatvan mellett élő Maléth J. Zsolt a szülővárosában szeretne tündérkertet létrehozni, azaz olyan birtokot, ahol ősi, a betegségnek és az időjárásnak ellenálló gyümölcsfákat nevelnének.

A képviselő elképzelése szerint Csongrádon élni kellene azzal a lehetőséggel, hogy genetikailag nem módosított növényeket neveljenek. A kert akár az oktatásban is helyet kaphatna, azaz iskolások gondozgatnának egy-egy fát, és kapnának a terméséből. – Sok elhanyagolt, gazdátlan önkormányzati földünk van, ha sikerül a kezdeményezővel megegyezni, adhatnánk területet – érvelt a városatya. Az ülésen Bedő Tamás polgármester is jó ötletnek nevezte Máté Attila tervét.

A csongrádiak örülnek az elképzelésnek. A napokban egy olvasónk jelezte lapunknak: az ő tanyáján, az Öreg-
szőlőkben vannak olyan fák, amelyekből szívesen adna oltóvesszőt. Ezt egy évben kétszer lehet megtenni, július közepe és augusztus közepe között, illetve az első téli deresedéstől december végéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld utat kapott a vasárnapi kispiac

Átvágta a gordiuszi csomót a csongrádi képviselő-testület városfejlesztési bizottsága, így ismét lesz vasárnapi árusítás a Petőfi utcai kispiacon. Tovább olvasom