Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Zavarták a szépérzéket, rendeletet alkottak miattuk: eltűnt az öt csongrádi roncsautó

Zavarták a szépérzéket, rendeletet alkottak miattuk: eltűnt az öt csongrádi roncsautóIde szállíttatja az önkormányzat az üzemképtelen autókat. Itt már drága parkolási díjat fizet a hanyag tulajdonos. Fotó: Králik Emese
Csongrád - Eddig úgy tűnik, bevált Csongrádon az új, közterületek használatáról szóló rendelet. Eltűntek az üzemképtelen járművek - foglalta össze a tapasztalatait Kádár Judit aljegyző.
Megírtuk: a közelmúltban rendeletet módosított a képviselő-testület. Megelégelték, hogy pár autót évek óta az utcán tárol a gazdájuk anélkül, hogy egy métert is menne vele. Úgy döntöttek, áprilistól ezeket a tulajdonos költségére elszállítják (2017. március 31.: Döntöttek a városatyák: új taxiállomás, szigorúbb közterületesek).

– Tulajdonképpen az egész városban öt ilyen üzemképtelen járműről volt szó, de valamit kezdeni kellett velük – árulta el Juhász László jegyző. Jó néhány figyelmeztetés és felszólítás után négyet elszállított a tulajdonosa, csak egyet kellett bevinni az önkormányzattal szerződésben álló telepre. Ezt nem érdemes megvárni, mert a szállításért nettó 17 ezer 250, minden ott töltött napért további 1250 forintot hajtanak be később a gazdán. A városházán azt is elmondták: a közterület-felügyelők állapítják meg, melyik jármű üzemképtelen.

– Amelyet szemmel láthatóan körbenőtt a fű, a bokor, teljesen laposak a kerekei, fel van bakolva, számíthat rá a tulajdonosa, hogy felvesszük vele a kapcsolatot – mondták az önkormányzat jogászai.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videón a csongrádi Kerékpáros Iskola Kupa!

Videón a csongrádi Kerékpáros Iskola Kupa!
A hat rendőrkapitányság által megrendezett helyi döntők legjobbjai vehettek részt a Kerékpáros… Tovább olvasom