Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Elveszett boldogságért perelt a korosodó lány

DélmagyArchív 1938: Mindennek a sarki fűszeres volt az oka, aki kifecsegte, hogy más férfiak is vittek csokoládét.
Vigyázzanak a sarki fűszeressel! 1938 áprilisában egy leánysorban lévő, ám korosodó szegedi hölgy azzal perelte be a sarki fűszerest, hogy az ő pletykái következtében esett el ígéretes házasságától.

A hölgy 1937 őszén utazás közben ismerkedett meg egy vasutassal, aki egyből érdeklődni kezdett iránta. Megtudakolta a címét, leveleket írt, és a végén meg is kérte a kezét. A vőlegény elvált volt ugyan, és gyerekei is voltak, de a körülményekre tekintettel a hölgy nem válogatott: boldogan igent mondott. 1938 nyarára tűzték ki az esküvőt, ám közbeszólt a sarki fűszeres.
 
Pletykáért perlik a sarki fűszerest. Délmagyarország 1938. április 15.
Pletykáért perlik a sarki fűszerest. Délmagyarország 1938. április 15.

Az történt, hogy a vőlegény Budapestről járt Szegedre a hölgyhöz. Rendszerint otthon vett ajándékot, egy ízben azonban nem így tett, hanem betért a sarki fűszereshez és csokoládét kért. A menyasszony így emlékezett erre:

A boltost az egész környék ismeri beteges kíváncsiságáról. Ezúttal sem állta meg, hogy meg ne tudakolja, hogy kinek a részére kell a csokoládé. Amikor vőlegényem elárulta, kijelentette, hogy akkor a kedvenc csokoládémat fogja adni, amit én szeretek. Vőlegényem csodálkozva kérdezte meg, hogy honnan tudja, mi az én kedvencem, - mire azt felelte, hogy más fiatalemberek is szoktak számára csokoládét, cukorkát vásárolni.

Innentől úgy folytatódott, ahogy a filmekben szokott. A vőlegény nem szólt semmit, de legközelebb is felkereste a boltost, aki újabb és újabb információkat szolgáltatott a hölgyről.

Az egész jobban hasonlított egy körültekintő ingatlanvásárláshoz, mint a jegyes látogatásához. Végül a férfi „rideg levélben közölte", hogy nem tekinti többé menyasszonyának a hölgyet. Ő viszont nem hagyta annyiban a dolgot, és megtudta, hogy a fűszeres beszélt (bár állítása szerint ő is mindent elmondott korábban a vőlegénynek, de úgy látszik, mégsem mindent.)

A hölgy 10 ezer pengőben állapította meg saját kárát, ennyi kárpótolta volna némileg az elvesztett boldogságért.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horthy nevében írt protezsáló levelet

DélmagyArchív 1934: De lebukott, pedig éppen eltalálta a leereszkedő stílust. Talán sikerül, ha nem… Tovább olvasom