Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

A túró- és joghurtgyártást fejleszti a Sole-Mizo Zrt.

A beruházás egy uniós támogatással megvalósuló, 1,8 milliárd forintos költségvetésű projekt keretében valósul meg.
A túró- és joghurtgyártást fejleszti a Sole-Mizo Zrt. egy uniós támogatással megvalósuló, 1,8 milliárd forintos költségvetésű projekt keretében – közölte a Bonafarm-csoporthoz tartozó cég közép-európai operációs igazgatója hétfőn Szegeden.

Herczeg István a témában rendezett lakossági fórumon elmondta, a 845 millió forintos európai uniós és kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztési beruházásnak köszönhetően új termékek kerülnek a piacra, és egyúttal érdemben javul a gyártás hatékonysága.

A februárban indult és 2015 júniusáig tartó projekt során az élelmiszeripari cég házon belül olyan kutatásokat végez, és technológiai fejlesztéseket hajt végre, melyek természetes enzimek és enzimpreparátumok segítségével csökkentik a termelési veszteséget, miközben a termékek értékes beltartalma változatlan marad – közölte a szakember. Hozzátette: a módszerrel lehetővé válna a termékek minőségmegőrzési idejének növelése is.

A Sole-Mizo Zrt. jelenleg heti 50-60 tonna túrót állít elő, a fejlesztés nyomán ez a mennyiség 80-100 tonnára emelkedhet – tudatta az igazgató.

A kutatási program része olyan joghurtalapú savóitalok kifejlesztése is, melyek összetevőiknek köszönhetően nemcsak az egészséges életmódra törekvő vásárlók igényeinek kielégítésére alkalmasak, hanem cukorbetegek is fogyaszthatják azokat – közölte Herczeg István.

Az új termékek, valamint a gyártásukhoz szükséges alapanyagok megfelelő tárolásához a vállalkozás korszerűsíti raktározási és logisztikai informatikai rendszerét – tudatta az igazgató.

A Sole-Mizo Zrt. Magyarország egyik meghatározó tejipari vállalkozása. A cég nettó értékesítésből származó árbevétele 2013-ben meghaladta a 42 milliárd forintot, ennek mintegy negyedét adta a kivitel. A főbb exportpiacok a Balkán, Románia – itt a cégnek leányvállalata is működik – az arab országok és Nyugat-Európa. A mintegy ezer főt foglalkoztató cég üzemi eredménye tavaly 200 millió forint volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem duplájára nőtt az importált áram mennyisége

Több mint 80 százalékkal nőtt a külföldről behozott áram mennyisége az első hét hónapban - írta a… Tovább olvasom