Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Az év vállalkozója az alföldi borokért

Szeged - Az ital-nagykereskedő Papp László Év vállalkozója kitüntetést kapott, amellyel 2010-ben elért eredményeit ismerték el.
Év vállalkozója kitüntetést kapott tavalyi tevékenységéért Papp László, az Interwest 2000 Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ital-nagykereskedéssel foglalkozó – alapításának dátumát a nevében őrző – cég központja Szegeden, a dorozsmai nagybani piac mellett található. Ennek azért is van jelentősége, mert az 1997-ben pályáját üzletkötőként kezdő, idén 41 éves vállalkozó, Papp László lokálpatriótának vallja magát. Elmondta: Kiskundorozsmán született, ma is ott él feleségével, Pappné Ribizsár Orsolyával, aki nemcsak 4 gyermekük nevelésében, hanem az üzletben is társa. Amikor a cég nagy beruházásba kezdett, azt szintén Dorozsmán valósította meg.

Papp László lokálpatrióta dorozsmai.  Fotó: Frank Yvette
Papp László lokálpatrióta dorozsmai.
Fotó: Frank Yvette

A kft. ugyanis 2009-ben, 200 millió forintos fejlesztéssel – amelynek egy része uniós támogatás – épített fel egy hatalmas raktárt a nagybani piac mellett. Ez jelentős állomás volt a cég életében, hiszen korábban különböző bérelt raktárakból látta el megrendelőit.

A munkaadóként is jelentősnek számító, 50 embert foglalkoztató Interwest 2000 Kft. Bajától Szegeden át Békéscsabáig hálózza be a teljes Dél-Alföldet. A vezetés fontosnak tartja, hogy magyar borokat forgalmazzanak, ezért a választékban előkelő helyen szerepelnek az alföldi, a balatoni, valamint tokaji fajták.

Hárman a megyéből

2010-es munkájukért Csongrád megye színeiben hárman vehették át az Év vállalkozója kitüntetést Demján Sándortól, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökétől. A Csomiép Kft. ügyvezető igazgatójáról, Mészáros Antalról, valamint a csongrádi borászról, Ungerbauer Györgyről már írtunk lapunkban elért eredményeik és a kitüntetés kapcsán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A PSZÁF nem veszi kritikának, hogy a KEHI is vizsgálhatja a nyugdíjkasszát

A PSZÁF nem veszi saját ténykedése kritikájának, ha a jövőben a Kehi is vizsgálódhat a magánnyugdíjpénztáraknál. Tovább olvasom