Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Csongrád megyei kamara: ki nem regisztrált 2012-ben?

Felszólító levelet kapnak a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától azok a gazdálkodó szervezetek, amelyek 2012-ben nem regisztráltak – áll a CSMKIK közleményében.
Az értesítéseket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a hivatalos szervektől kapott adatbázis alapján küldi el, így előfordulhatnak pontatlanságok. Emiatt például olyanok is megkapják a levelet, akik már 2012. január 1. előtt megszűntették a vállalkozást: ők a www.csmkik.hu oldalon jelezhetik a hibát.

Amennyiben a vállalkozás tavaly, az év első hónapját követően szűnt meg, vagy kezdett szünetelni, akkor is regisztrálni kell a 2012. évre. Ez a későbbiekben is így lesz, vagyis például 2013. január 1-je után megszüntetett vállalkozásnak erre az évre még van fizetési kötelezettsége.

Az is előfordulhatott, hogy az egyéni vállalkozó már elhunyt, mégis felszólító levelet kapott. Ebben az esetben fel kell keresni az okmányirodát, hogy ott vegyék ki a nyilvántartásból, majd a kamarának is szólni kell.

Olvasóink írták

 • 7. dodeka 2013. január 07. 17:02
  „Sajnos valóban eléggé lehúzás jellege van a regisztrációnak, vannak ugyan csrébe rendezvények, meg tanácsadás amit a kamara ad, de eztmeg a legtöbben nem tudjuk igénybevenni, csak a könyvelőm, aki mondjuk elment helyettem, azt mondta értelmeseket is mondtak. Kaptunk amúgy mi is felszólító levelet, hogy fizessek, de a tavalyi hercehurca után már rutinosabb voltam, és felhívtam őket (ja, csak 20 percbe telt....), hogy miért cseszegetnek olyan vállalkozásommal, ami évekkel ezelőtt megszünt, erre azt mondták, hogy sajnálják, de az államtól kapott adatbázisban még benne voltam, látják, hogy sok benne a nemlétező, ráadásul a posta is sokára vitte ki a leveleket, de ha nem volt tavaly cégem, akkor vegyem tárgytalannak. Na köszi, megnyugodtam, csak mire volt jó ilyen 5 napos határidőkkel vagdalkozni?”
 • 6. Anmari51 2013. január 07. 16:55
  „Anmari51
  Nos a hiányosság, a mulasztás a hatóságok között van, mert nem naprakészen működik az online kapcsolat. Az én felszólító levelem és gondolom nem csak az enyém dec. 10. keltezéssel lett kiküldve és január 4-én érkezett lehet, hogy gyalog jött, vagy csigaháton. Mivel okafogyott a felszólító levél, 2011. 12. 29/30 befogadva vissza igazolva szüneteltem a vállalkozásom, valószínű ez már végleges. Nem törölték az adószámom, illetve feltételezem a NAV nem jelezte a Kamara felé. Bizonyára sokan mások is kaptak hozzám hasonlóan felszólítót, talán ezért is jelent meg ma ez a cikk a Kamara részéről.”
 • 5. kokorcsin 2013. január 07. 16:13
  „Az egésznek csak annyi a szépséghibája, hogy ezt közölni is kellett volna valahogy az érintettekkel. A kisvállalkozó honnan kellett volna, hogy vegye ezt az információt, ha senki nem közli vele. Egyszer csak jön a felszólító levél, hogy fizetni kell, különben behajtás lesz. Egyébként is miért a vállalkozó fizessen azért, mert ők nyilvántartásba akarják venni. Van már elég nyilvántartás róluk. Milyen segítséget fognak ezért kapni ? Megint lehúznak egy bőrt róluk. Főleg a kicsikről, akiknek alig van munkája.
  yamaha 70-nek - ha 2012-ben egy napot volt csak bejelentve, akkor is regisztrálni és fizetni kell. Meg lehet nézni a törvényt az interneten.”
 • 4. roxper 2013. január 07. 15:40
  „Ilyen az, amikor fölöslegesen dolgoznak, az adminisztráció, a regisztráció, a feldolgozás, a kiküldött befogadó levelek, a kiküldött felszólítók, az idei évre kiküldendő figyelmeztető levelek mind-mind többe kerülnek mint az a vacak 5000 Ft, amivel lehúzzák a vállalkozókat és cserébe egy nagy lófütty jár!
  Éljen viccország, még hogy az állam értünk van! :D”
 • 3. yamaha70 2013. január 07. 15:04
  „"Amennyiben a vállalkozás tavaly, az év első hónapját követően szűnt meg...." És mi van akkor, ha már 2012.01.11-én felfüggesztettem a vállalkozásomat? Segítség?”
 • 2. igazságkereső 2013. január 07. 13:51
  „A megoldás pedig nagyon egyszerű: aki nem regisztráltatta magát, pontosabban nem fizette be , vagy ki a regisztrálási költséget ( 5000,-ft?!), annak adószámát és működését törölni kell és az ügy a "lovagiasság" szabályai szerint rendezve van! Egyszerűsíteni kell és szükséges az ügyintézést!”
 • 1. pog 2013. január 07. 13:39
  „remélem,hogy egyszer csak eltűnik az élősködő kamara mert semmi értelme csak a kormány hold udvarát szolgálja,,,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírósághoz fordul a CBA

A cég megalapozatlannak tartja a GVH 30 millió forintos bírságát. Tovább olvasom