Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Emelkedő bevétel, csökkenő nyereség a Zwack Unicumnál

A Zwack Unicum Nyrt. nettó árbevétele 2,1 százalékkal emelkedett, adózott nyeresége 2,5 százalékkal, 335 millió forintra mérséklődött az üzleti évének június 30-án zárult első negyedévében - közölte a társaság a BÉT honlapján.
A nemzetközi számviteli szabályok (IRFS) alapján készült, nem konszolidált gyorsjelentés szerint a jövedéki adóval csökkentett nettó árbevétel 2,783 milliárd forint volt, míg az előző év hasonló időszakában 2,727 milliárd forintot tett ki. A társaság bruttó árbevétele 0,6 százalékkal mérséklődött, 4,609 milliárd forintot tett ki.

A vállalat üzemi eredménye 23,9 százalékkal, 435 millió forintra emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

A pénzügyi eredménye 31 millió forint volt az idén az április-júniusi időszakban, 21 millió forinttal kevesebb az előző évi bázisnál.

Beruházásra 154 millió forintot költött a társaság az üzleti évének első negyedévében.

A belföldi értékesítés nettó árbevétele 2,3 százalékkal, 2,48 milliárd forintra emelkedett, ezen belül a saját termelésű termékek forgalma 3,1 százalékkal növekedett a bázishoz képest. A belföldi
árbevételen belül a minőségi szeszes italok nettó árbevétele kismértékben emelkedett. A kommersz termékek termelését tavaly év végén, az értékesítését pedig 2014 júniusában befejezte a társaság, ennek következtében ezen termékek árbevétele és a fizetendő jövedéki adó kötelezettség is jelentősen csökkent.

Az export árbevétel 302 millió forintot tett ki, amely gyakorlatilag megegyezik a tavalyi értékekkel.

A Zwack Unicum Nyrt. részvényei a BÉT standard kategóriájában forognak, a papír szerda délelőtti ára 13 120 forint volt, az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 15 900, a legalacsonyabb 11 600 forint volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikán kívül beszünteti a Samsung és az Apple a szabadalmi pereket

A Samsung Electronics Co. Ltd. és az Apple Inc. szerdán egyszerre kiadott közleménye szerint… Tovább olvasom