Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Feketén könyvelő fekete napja

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén folyamatosan ellenőrzi a könyvelőket annak érdekében, hogy kiszűrje azokat, akik feketén dolgoznak – tájékoztatott a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága.
Az adóhatóság közleményében utalt arra, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a közelmúltban hívta fel a figyelmet, hogy a vállalkozók könyvelőjük kiválasztásakor tájékozódjanak: bejelentett-e a könyvelő. Ha az, akkor a rendszeres, éves továbbképzés révén szakmai ismeretei naprakészek lehetnek. A vállalkozások egy része ugyanis nem tulajdonít ennek jelentőséget, annak ellenére sem, hogy a szakszerűtlenség következményeivel számolniuk kell.

A NAV dél-alföldi régiójának adóellenőrei és a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói a napokban közös akciójuk során házkutatást tartottak egy magánszemélynél, akinek lakásában adózók könyvelési anyagát, számlatömböket és bélyegzőket, számítógépén pedig könyvelési programot találtak. Ezeket le is foglalták.

Fotó: NAV
Fotó: NAV

Mint utólag kiderült, a magánszemély az adóhatóságnál nem jelentette be, hogy könyvel, az e tevékenységből származó jövedelmét adóbevallásában nem szerepeltette, ezért adócsalás gyanúja miatt nyomozás indul. Azoknál a vállalkozásoknál is ellenőrzésekre lehet számítani, amelyeknek az anyagát megtalálták a helyszínen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedtek a termelői árak augusztusban az euróövezetben és az EU-ban

Emelkedtek augusztusban a termelői árak az euróövezetben, elsősorban az energiaárak növekedése miatt… Tovább olvasom