Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Húsbolt a varroda mellett

Újszentiván, Szeged - Az újszentiváni hentes, Csikós Ferenc, a Sikk Kft. tulajdonosa vette át a múlt év végén megrendezett Presztízs-gálán Az év kisvállalkozója címet. Csikós Ferenc nemcsak húsboltot visz, hanem maga vágja a sertést és dolgozza fel a húsát.
– Másodszorra nyitottam Újszentivánon húsboltot, az elsőt 25 évvel ezelőtt – vágott bele vállalkozása történetébe Csikós Ferenc, a Sikk Kft. tulajdonosa. – Mivel akkor még nem vághattam saját magam, a bolt nem tudott megállni a lábán, alig 4 évet élt meg. Utána a feleségem újszentiváni varrodájában az áruszállításban, ügyintézésben vettem részt egészen 2013 első negyedévéig. Akkor határoztam el, hogy újra húsboltot nyitok: az Unió ugyanis engedélyezte, hogy bent a faluban is lehet „vágópontot" működtetni. Talán sokaknak furcsa a Sikk Kft. elnevezés, a céget ugyanis a varrodára, valamint a szegedi esküvőiruha-szalonunkra alapítottuk. Meghagytuk a nevét, és mindössze egy új tevékenységgel bővítettük a profilját.

Csikós Ferencnél nemcsak újszentivániak, hanem szegediek is vásárolnak. Fotó: Schmidt Andrea
Csikós Ferencnél nemcsak újszentivániak, hanem szegediek is vásárolnak. Fotó: Schmidt Andrea

A bolt közvetlenül a varroda mellett található a faluban, itt vágják a sertést is, valamint készítenek kolbászt a húsából. Azt tervezik, hogy a varrodát hamarosan Szegedre költöztetik, hogy a mini „Pick-üzem" tovább terjeszkedhessen.

– A falubeliek, akik korábban Szegeden vásároltak, hamar rákaptak az üzletre – folytatta Csikós Ferenc –, és ma már megfordult a trend: a városból, valamint a környékbeli településekről járnak ki hozzánk. A hír gyorsan terjedt, sokat köszönhetek Az év kisvállalkozója Presztízs díjnak.

– Pénteken és szombaton van csúcsforgalom, az áru mindig friss, amit reggel levágunk, azt egy-két óra múlva már árulom is. A tavalyi árakon dolgozom, ráadásul olcsóbban, mint az üzletek, hiszen a saját vágással pár szem kimarad a láncból. Egész életemben ez volt a vágyam, hogy az eredeti szakmámban dolgozhassak, most megvalósult – mondta Csikós Ferenc.

Díjazottak, mecénások, támogatók 2013-ban

2013. november 28-án 5 kategóriában hirdettünk győzteseket: Az év új vállalkozása a Stílus Faipari Kft., Az év kisvállalkozása a Sikk Kft., Az év középvállalkozása a Pharmacoidea Kft., Az év vállalkozása a Váll-Ker Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat ketten kapták: dr. Zolnay Kriszta gyógyszerész, a Kígyó Patika vezetője és Ledó Ferenc kertészmérnök, a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke. Az üzletembereknek a Vodafone különdíjakat is átnyújtott. A KÉSZ cégcsoport különdíját a dvb Délmagyarországi Vasbetonipari Kft.-nek ítélték oda. A díjazottakat a mecénások jelölték: a KÉSZ cégcsoport – mint a díj kiemelt mecénása –, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a Lapcom Zrt., a Legrand Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem.

A Presztízs díj támogatói: a CE Glass cégcsoport, a Szegedi SZEFO Zrt., valamint a Naturtex Kft., főtámogató a Vodafone. A díj mecénásai tavaly is kiválasztották azt az alapítványt, amelynek 1 millió forintot ajánlottak fel a jegybevételből. 2013-ban a GEMMA Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola lett a kedvezményezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KÉSZ építi a Dr. Oetker szerbiai gyárát

Újabb külföldi megbízást nyert a KÉSZ csoport: felépítheti a Belgrádtól 30 kilométerre fekvő… Tovább olvasom