Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Kamarai gondolatok a könyvtárban

Kamaratörténeti gyűjtemény megtekintésével hivatalosan is megkezdődött az együttműködés a Somogyi-könyvtár és a 120 éves Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara között. A kamara elsősorban a mesterségek népszerűsítésében, illetve rendezvényei színesítésében számít a könyvtár segítségére.
A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben ünnepli fennállásának 120. évfordulóját. A hungarikumfesztivállal párhuzamosan indult el az együttműködés a Somogyi-könyvtárral, amelynek keretében kamaratörténeti anyagok kutatásával és publikálásával segítik a kamarát abban, hogy a jeles évforduló alkalmából mind teljesebben ismerhesse meg múltját. A kutatás eddigi eredményét, korabeli dokumentumokat és sajtótermékeket a kamara vezetői is megtekintették a könyvtár épületében.

Kamarai vezetők a 120 éves  kamara relikviáival ismerkednek  a Somogyi-könyvtárban.
Kamarai vezetők a 120 éves kamara relikviáival ismerkednek a Somogyi-könyvtárban.

A kamara elsősorban a szakmák és a mesterképzés népszerűsítésében számít a Somogyi-könyvtár segítségére. Szeretné, hogy az egyes szakmák történetének felkutatásával és bemutatásával növekedhessen azok presztízse.

A már látható kamaratörténeti kiállítás ipartörténeti anyagokkal kibővített formája várhatóan az év végén már a nagyközönség számára is látható lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikrohitelprogram

A mikrohitelt olyan (akár kezdő) mikrovállalkozások igényelhetik, amelyek legfeljebb 9 főt… Tovább olvasom