Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Magyarország dollárkötvényt adott ki

Magyarország dollárban jegyzett világkötvényeket bocsátott ki csütörtökön tízéves és harmincéves lejáratra, összesen 3,75 milliárd dollár értékben - jelentette a Reuters IFR Investor Service csütörtökön.
A tízéves lejáratú 3 milliárd dolláros kötvény hozamfelárát 3,10 százalékponton határozták meg a hasonló lejáratú amerikai kincstárjegy hozama fölött. A harmincéves, 750 millió dolláros kötvény hozamfelára 3,30 százalékpont.

Korábban a Reuters befektetési szolgálata körülbelül 3,25 százalékpontos, illetve körülbelül 3,45 százalékpontos, előzetes hozamfelár útmutatásról tudósított.

A tízéves amerikai kincstárjegy piaci hozama csütörtök délután 3,3685 százalék, a harmincévesé 4,45 százalék volt.

A legutóbbi magyar dollárkötvény a tavaly januárban kiadott, 2 milliárd dolláros, tízéves kiadás volt, és a hozamfelár a kibocsátáskor 2,65 százalékponttal haladta meg a hasonló lejáratú amerikai kincstárjegy hozamát.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) korábban közölte, hogy mandátumot adott a BNP Paribas, a Citi és a Deutsche Bank pénzintézeteknek egy amerikai dollárban denominált kötvény kibocsátásának megszervezésére a Magyar Köztársaság részére. A kibocsátásra és az árazásra a piaci körülmények függvényében kerül sor - tette hozzá akkor az ÁKK.

Olvasóink írták

  • 1. zoltanszabo 2011. március 25. 09:41
    „Nem vagyok pénzügyi szakember. Ez a cikk nekem kínaiul hangzik. De a héten Demján S. azt ajánlotta--és igaza lehet---ma aranyba kell fektetni a pénzt. Az utóbbi 5 évben 60 % ment fel az ára.
    De mivel a nép nagy többségének nincs ilyen gondja--sajnos sokunkat NEM érint az ügy. Örülünk ha máról--holnapra élünk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhe pluszban zártak a New York-i tőzsdemutatók

Enyhe emelkedéssel zárták a szerdai kereskedést az irányadó New York-i tőzsdeindexek. Tovább olvasom