Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Magyarországon nőtt a legjobban a nők foglalkoztatása tavaly

Tavaly 3,3 százalékpontal bővült a nők foglalkoztatása Magyarországon, ami a legmagasabb növekedési arány az unióban.

Tavaly 3,3 százalékpontal bővült a nők foglalkoztatása Magyarországon, ami a legmagasabb növekedési arány az unióban - közölte Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke az Eurostat, az unió statisztikai hivatalának adataira hivatkozva az MTI-vel.

Hozzátette: ezzel a 15-64 éves nőknél 55,9 százalék a foglalkoztatási ráta, amely a legmagasabb Magyarországon mért arány 1992, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) módszertana szerinti mérés kezdete óta. Ezzel Magyarország most közelítette meg legjobban az unió 59,7 százalékos átlagos női foglalkoztatási rátáját, a tagállami rangsorban a 20. helyre lépett előre - írta a BVK kuratóriumi elnöke.

Magyarország így megelőzi Lengyelországot, Szlovákiát, Romániát, Spanyolországot, Horvátországot, Máltát, Olaszországot és Görögországot is.

A 15-24 éves nők foglalkoztatási rátája 3,5 százalékkal, az 55-64 éveseké pedig 3,1 százalékkal javult tavaly.

A közfoglalkoztatást leszámítva is 2,6 százalékos a tavalyi növekedési arány - tette hozzá az MTI érdeklődésére, megjegyezve: az értékteremtő közfoglalkoztatás hasznos, mivel fenntartja a munkavállalók foglalkoztatási kompetenciáit.

Szalai Piroska úgy vélekedett, hogy a nők munkaerő-piaci helyzetének javulásában jelentős szerepet játszottak a munkahelyvédelmi akció járulékkedvezményei, a GYED extra, valamint a 2014-es gazdasági növekedés, mivel a foglalkoztatás bővülésének háromnegyede az elsődleges munkaerőpiacon történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ideiglenes fizetési haladékot kapott a Questor

A cég március 19-én csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez. Tovább olvasom