Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Pénztárgépek cseréje: már csak 10 nap

Gazdaság - Nem változott az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje, ez a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a jogszabályi előírások szerint továbbra is augusztus 31. – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdai közleményében.
A NAV szeptember elsejét követően megkezdi annak ellenőrzését, hogy az érintettek online pénztárgép hiányában rendelkeznek-e az online pénztárgép üzembe helyezéséhez elengedhetetlenül szükséges, a PTGREG adatlapon az adóhivataltól igényelhető üzembe helyezési kóddal.

A regisztráció határidejének elmulasztása esetén az adóhivatal mulasztási bírságot szabhat ki. Az elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje változatlanul december 31-e – rögzítette a NAV.

A Népszabadság augusztus 19-i számában azt írta, hogy harmadjára módosul az online pénztárgépek bevezetésének határideje, immár december 31. az a legvégső határidő, amely után minden kereskedőnek az adóhatósághoz online kapcsolattal bekötött pénztárgéppel kell rendelkeznie. A lap a NAV honlapjára péntek este felkerült közleményre hivatkozott.

Ugyancsak tegnapi keltezésű az a hír, hogy a Jobbik újra benyújtja a parlamentnek azt a javaslatát, hogy az ezer négyzetméternél kisebb eladóterű üzletekben az állam fizesse az online pénztárgépek bekötését. A párt február végén már előállt ugyanezzel a javaslattal, de akkor azt „tárgysorozatba" sem vették.

A nemzetgazdasági tárca hatástanulmánya alapján az állam 92,5 milliárd forint bevételre tesz szert a pénztárgépek online bekötéséből. A párt szerint ennek a bevételnövekedésnek egy részéből lehetne átvállalni a költségeket.

Olvasóink írták

  • 2. kormoska 2013. augusztus 22. 11:40
    „10nap,dec 31,....,nav honlap,sajtó,üzembehelyezési kód!
    És ezek figyelése mellett még be is kellene szerezniük a gépet!Nem semmi”
  • 1. Horton 2013. augusztus 21. 19:13
    „92,5 milliárd bevétel....Csak gratulálni tudok.
    <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágulnak az üzemanyagok

Bruttó 4 forinttal emeli a 95-ös benzin és 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol pénteken. Tovább olvasom