Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Tovább gyengült a forint: az euró 290 forint felett

Tovább gyengült hétfőn délután a forint az euróval szemben, röviddel 16 óra előtt több mint 290 forintot kértek egy euróért a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Hétfőn 15.45 körül egy euró 290,38 forintot ért. Délelőtt tíz órakor 288,30 forinton jegyezték az eurót.

A múlt hét közepén még 278 forint közelében volt az euró, pénteken este pedig 281 forint körül.

A hétfőn megindult forintgyengülést elemzők a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió (EU) magyarországi tárgyalásainak eredmény nélküli lezárásával magyarázták.

Az MTI-nek nyilatkozó elemzők között volt, aki azt valószínűsítette, hogy hétfőn akár 10 forinttal is gyengülhet a magyar fizetőeszköz az euróval szemben a kereskedés pénteki zárásakor elért árfolyamhoz képest annak hatására, hogy az IMF és az EU tárgyalódelegációi távoztak az IMF, az EU és a Világbank Magyarország számára megnyitott készenléti hitelkeretéhez kapcsolódó megegyezés végrehajtásának felülvizsgálatáról szóló tárgyalásokról.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. jozko 2010. július 19. 22:54
  „Az üszkösödő sebet lehet feltárni, operálni-és meggyógyul. Lehet elhanyagolni-de akkor már csak az amputálás, csonkolás segíthet! Vagy lehet ölbe tett kézzel bevárni a sorsot!
  Melyiket választanátok? A Választási csodaváró eufóriának vége,a mézeshetekből ocsúdva szembe kell nézni a valósággal-mindenkinek! A Fidesz a választott párt. Orbán Viktor a megválasztott kormányfő! Lehet keresztbe tenni-és szépen leírnak, pontosabban bagóért megvesznek minket! És nem lehet: kell egységes magyar álláspontot képviselni kifelé! Magyarország érték az Unió, az IMF, a NATO számára-nem akarnak elengedni minket, nem üzlet számukra MO. teljes csődje! Er re lehet alapozni a tárgyalások során! Elmentek? Elárulták, hogy nem tudják a megoldást! Ha annyira nyeregben éreznék magukat, már döntöttek volna! Ami pedig a tőzsdét, a pénzpiacot illeti: sokkal kisebb megingásokra is spekulációval reagál, hiszen a tőzsde egy legelizált szabadrablás! Majd megnyugszik! Egyetlen párt kormánya nem lenne most könnyű helyzetben-de végig kell csinálni! Vannak ugyan a történelemben példák a még rosszabb helyzetek kezelésére is- de azt el kellene kerülni! Ég a gyujtózsinór-de mindannyian a puskaporos hordón ülünk!”
 • 22. 3xhe 2010. július 19. 22:22
  „Miért sikeres politikus az aki ellenzékiként kritizál és kritizál, de megoldást nem tud még fél gondolatnyit sem?
  Nemzetközi pénzügyi világban meg nincs olyan aki a kapkodást, populáris propaganda frázisokat befektetőként bizalommal kezeli. Így sajnos a forint a padlón, eurós hitelem meg úgy jár mint az elégedetlenségem: Csak szaporodik szaporodik!
  Ennek a kormánynak nem kell 100 napos türelmi idő, annyi idő alatt tönkre megy minden! Két hónapnyi áldozatos munkájuk eredménye: egy nappal többet dolgozom a kamatemelkedés kompenzálására!
  Mit írhatnék szívből a végén? SZEBB JÖVŐT!!!”
 • 21. Logaritmus 2010. július 19. 22:16
  „http://index.hu/belfold/budapest/2010/07/19/rokkanthelyen_allt_orban_kisbusza/”
 • 20. Logaritmus 2010. július 19. 22:00
  „tótkomlósi: te szavaznál egy olyan pártra, amelyik azt mondja, hogy radikálisan csökkenteni fogja az adót, de egyúttal beszüntet egy csomó szociális segélyt, alanyi jogon járó támogatást, a nyugdíjasoknak kevesebbet ad? Talán te igen, de az állami emlőhöz szokott zemberek nem.”
 • 19. tupac 2010. július 19. 21:47
  „ez az viktor igy kell ezt csinálni mutasd meg hogy megyünk tönkre tőletek”
 • 18. tótkomlósi 2010. július 19. 21:46
  „Logaritmus!
  Te miért nem indultál a választáson????????
  Olyan okos vagy <moderálva> Magyarországnak a kopasz seggén kívül semmije sincs, amiből fenntarthatná magát. Nincs nyersanyag, nincs ipar, nincs mezőgazdaság. Van nagy pofa. Az ipart, mezőgazdaságot nem a komcsik rombolták le, hanem az első demokratikus kormány privatizálta.
  Ha most ennyien azt mondják, hogy orbán hazudik, akkor a választások előtt miért hittek neki???????
  Bukott miniszterelnök, mivel egyszer már távozásra kényszerült, és ők azt mondták a gyurcsányra és a bajnaira, hogy bukottak, tehát ebből egyenesen következik, hogy ő is bukott. Sőt ő még két választást is elbukott és ez ment az "agyára". Ennek a levét isszuk mostantól.”
 • 17. történész 2010. július 19. 21:19
  „A kis ember szemében tehát az enyémben eljutottam oda:
  Orbán hazudik..ő pénzért ad el bennünket. aki kap belőle az nem így gondolja, de akinek a részletei a félidős hitele az 6 év törlesztés után meghaladja a 10 éves futam dupláját az látja rablást intézményesített a FIDESZ a bankok árnyékában.
  Igenis hazudik !!reggel, hazudik, este,, hazudik amikor azt mondja a népért van...Sajnálom de én így érzem és erről nem hiszem hogy valaki akinek a 1,5 milliós 10 éves futamidős lakás hitelébő5 év törlesztés után( 1,62 milliót már befizetett!!) ma 1,7 millió tartozása van az érzi ilyen Gyurcsány- Bajnai alatt sem volt.”
 • 16. Logaritmus 2010. július 19. 20:46
  „"Az pótlódik az ezévi bankadóval. Ha nem a bankoktól veszi el a kormány, akkor a lakosságtól, a vállalkozásoktól kell elvennie, ha tartani akarja azt a 3,8%-ot"

  Hülyeség. Magyarországnak nem kellene semmilyen IMF vagy EU pénz, és a normálisan működő bankokat, vállalkozásokat, adófizetőket is békén lehetne hagyni, ha Orbán és Matolcsy sorban állt volna, amikor az észt osztották. Pofon egyszerű a dolog, a közpénzt felzabáló Posta, MÁV, állami TB rendszer (nyugdíj, orvosi ellátás), közoktatás, államigazgatás szorul átfogó reformra. Egyáltalán nem kötelező azt csinálni, amit Gyurcsány és Bajnai elkezdett, vagy amit az IMF és az EU elvár (bár szerintem jobban értenek hozzá, mint a balfék Fidesz). Lehetnek mások a hangsúlyok, lehetnek mások a sarokszámok, de a végeredmény az kell hogy legyen, hogy a Magyar Köztársaság nem költ több pénzt, mint amennyit "keres" = nem szorul hitelekre. Ehhez képest Orbán Vektor legnagyobb baja az, hogy az IMF és az EU csak akkor ad még több pénzt, ha 3% -nál nem költ többet. Ő a választások előtt abban hitt, hogy majd neki megengedik az 5-6%-os eltérést. Lószart, mama! Világválság és szigor van. Ha így nem kell a pénz, akkor nem adnak sehogy. De attól még nem az a megoldás, kedves Fidesz, hogy jó KOMMUNISTA szokás szerint elvesszük onnan, ahol esetleg még van! Államosítani a magánnyugdíjpénzárakat, elvenni a magyar bankok teljes éve nyereségét nem kormányzás. A kormányzás az lenne, ha Orbán az egészségügy reformját megcsinálná, úgy hogy jobb legyen mint most, és kevesebbe kerüljön mint előtte. Ezzel milliárdokat tudna spórolni és nagyon elegáns politikai elégtételt vehetne Gyurcsányon. Azt hiszem még az én elismerésemet is kiváltaná...”
 • 15. skynet 2010. július 19. 19:58
  „Re:13.szpirigonzálesz 2010.07.19. 19:40

  Dr. Nyiszli Miklóstól nem,de más könyvekből ovastam róla!!Az "észt" nem kommentálom,bár tehetném én is!!!
  A név kérdésében igazad van!!Durva volt!!Ezért nem is használom többet!Jelzésnek szántam a "politikusainknak"!!!”
 • 14. zehn 2010. július 19. 19:56
  „Még szép,hogy gyengül. Nem feltűnő,hogy az új vezetés minden eddigi nyilatkozata, tette, legkisebb mozdulása, ezt hozza magával? Néztem az m1-n Matolcsy szánalmas magyarázkodását, meg azt az arcátlan kijelentését,hogy a forint stabil, nem romlik az árfolyam. Mondja már el valaki ennek a pökhendi, tehetségtelen alaknak, úgy zuhant nemzeti valutánk, mint a szárnyaszegett madár. Az ő olvasatában sikeres tárgyalások, kivétel nélkül kudarcnak ítéltettek a külföldi sajtókban. Az egész világ azért nem hülye.Nem szívleltem a szocikat , jól elcseszték, de a Bajnaiék legalább szakértelemmel korrigáltak. Most, ezt a már nagy nehezen sínre állított gazdaságot próbálják kisiklatni. Én csak azt veszem észre, leépítés van körülöttem, a hiteleim tovább drágulnak, Pintér úr két hetes világmegváltó intézkedései dacára lopnak,ölnek,robbantanak. Igaz viszont, pálinkát immár szabadon.... Na, szükség is lesz rá!”
 • 13. szpirigonzálesz 2010. július 19. 19:40
  „Re:11. Mengele

  Szomorú. Szomorú, hogy amikor az észt osztották, nem álltál be a sorba.
  javaslom olvasd el Dr. Nyiszli Miklóstól a "Mengele boncolóorvosa voltam" c. könyvet.
  Azután gondolj bele milyen nicknevet választottál.:(((”
 • 12. achilleus 2010. július 19. 19:26
  „2010-07-19 17:52
  Az IMF-nek és az EB-nek tudnia kellett róla? - A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság is felelős a tárgyalások megakadásáért a K&H vezető elemzője szerint. Barcza György emlékeztetett, az IMF és az unió negyedévente vizsgálja felül a készenléti hitel feltételeinek teljesítését, így a kormányváltás előtt tudniuk kellett arról, hogy a Bajnai-kormány által kitűzött 3,8 százalékos hiány csak évközbeni takarékossági intézkedésekkel teljesíthető. ,,Fölvethető az IMF-nek illetve az uniós bizottságnak a felelőssége, hiszen ők sem szóltak, nem jeleztek akkor amikor ezek a költségvetési feszültségek már látszódtak" - fogalmazott az elemző."

  Oszkó volt cége sem tudott semmit, hogy a Postabank nem egészen úgy áll, ahogyan ők kimutatták. Az Orbán kormány által indított per 40 milliárdjáért Veresék nem pereltek, Oszkó pénzügyminiszteri beiktatásának 2. napján a pert lezárták. A magyar állam veszített 40 milliárdot + kb. 1 md perköltséget.”
 • 11. Mengele 2010. július 19. 19:26
  „Azért látom itt vannak a fizetett narancsosok is!!/Vagy elvakult hívők,vagy az odavetett morzsákból részesülők,vagy a...stb!!!!!/
  Persze,ha ezt írom mindjárt le is komcsiznak ,jobbikoznak,lmp...stb!!!
  Még skynet néven írtam,hogy ki kell zavarni az országból az összes volt komcsit és az összes,az elmúlt 20 évben tevékenykedő képviselőt!!Plussz a magyar top lista első 200 helyén lévő milliárdost és milliomost!!
  Vagyonaikat elkobozni/családtagoktól is/ és már meg is van egy csomó mani!!! Országadósság kifizetve és mehet a fejlesztés!!

  Csak egy kis érdekesség még:
  Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
  Fónagy János - MSZMP tag
  Vonza András - MSZMP tag
  Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
  Varga Mihály - KISZ titkár
  Deutsch Tamás - KISZ titkár
  Orbán Győző - párttitkár, Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.
  Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár IS
  Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
  Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
  Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
  Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
  Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
  Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
  Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
  Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
  Chikán Attila - MSZMP tag
  Pintér Sándor - MSZMP titkár

  A bankadónál pedig várható hogy a lakosságra hárítják,ezért =MEGSZORÍTÁS!!!
  Ui:A nick nevem miatt biztos kapom az "észt",de EGYENLŐRE ez még egy szabad ország...stb”
 • 10. szpirigonzálesz 2010. július 19. 18:53
  „ELVTÁRSAK ÉLVEZKEDJETEK!

  A kormány igyekszik bevonni a bankokat a közteherviselésbe.
  Azt a bankszférát amelyik a gazdasági válságot okozta, de azon is nyert.
  Amennyiben nálunk megvalósull a BANKADÓ az könnyít a mi helyzetünkön is!
  Viszont akkor bevezetik a bankadót más nehéz helyzetű országokban is.
  Válaszul a bakszféra nekiugrott a forintnak.

  Az elvtársak és a libsik elkezdtek telipofával aljaskodni, miközben igencsak sárosak
  gazdaságunk romlásában.”
 • 9. achilleus 2010. július 19. 18:39
  „7. hozzászólás ferdzso 2010.07.19. 17:57
  Kósa abból indult ki, hogy a 200 milliárdot (ami hiányzik a 3,8% hiánycél tartásához, ez is egy csontváz) nem a bankok, hanem megszorító intézkedések bevezetésével kell előteremteni, ezért beszélt ilyesmiket, hogy "kényszerhelyzet miatt bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg.". http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=447788&place=kepnelkulivezeto1
  Látom egyeseknek még mindig nem jutott el a tudatáig, hogy a 200 milliárd hiány benne van a Bajnai féle költségvetésben. Az pótlódik az ezévi bankadóval. Ha nem a bankoktól veszi el a kormány, akkor a lakosságtól, a vállalkozásoktól kell elvennie, ha tartani akarja azt a 3,8%-ot, amihez az IMF jobban ragaszkodik, mint a bankadó eltörléséhez. Egyébként én Orbán helyében felajánlanám a lehetőséget, hogy aki be akar szállni a bankok különadójának csökkentésébe, az legyen olyan kedves és a Bank-Krízisalapba fizesse be a maga részét. Ez annyit jelentene, hogy a bankok annyival kevesebbet kellene, hogy befizessenek, amennyi erre a különszámlára befut. Jóváírni vagy egyebek senkinek sem kell. Odaadja az illető a bankoknak és kész, elvégre most ist azt várják el ezek a jóemberek a kormánytól, hogy az állampolgároktól elveendő pénzt adja oda a bankoknak, csak vegye el ő maga (ahogy tudja).”
 • 8. grizly5 2010. július 19. 18:28
  „A gyenge forint egyik oldala a hitelek emelkedése,a másik az árak emelkedése (ha tartós) Nem csak a devizahitelesek járnak rosszul a gyenge forinttal! Akik viszont jól járnak azok a külföldre gyártó vállat tulajok!

  achilleus nekem mindegy hogyan fizetek megszorításba vagy bankadóba,egy viszont nem mindegy,hogy még a gyenge forint miatt is fizetek!”
 • 7. ferdzso 2010. július 19. 17:57
  „Kellett ez nekünk? Kellett ez nekünk! Észhez téríteni a magyart! Kósa a "jövőbe látó": Csőd közelben az ország. (Ő mondta, már bocs!) Közben meg se "csontváz", semmi? Nem irigylem a valutás hiteleseket. Pardon: vannak itt még mások is. Bányászosan: Jó szerencsét, hiszen a bányász béka s...( ...na hagyjuk...), hogy hol is vagyunk.”
 • 6. achilleus 2010. július 19. 17:44
  „Tisztelt Orbán Viktor ÚR!
  Látja miket írnak itt előttem, nem jobb lenne
  1) hagyni Simor fizetését közel 9 millión?
  2) megszorításokat bevezetni, hagy kerüljenek minél többen az utcára, cxsökkenjenek a nyugdíjak és a bérek, 200 milliárdot belőlük is ki lehet préselni?
  3) hagyni a bedőlő lakáshitelesek lakását elárvereztetni, mert ugye nem tetszik az IMF-nek a nemzeti vagyontanács létrehozása sem. Jojjenek a Tasnádik. Miért is hosszabbította meg Bajnai április 15-én (a két választási forduló között) lejárt árverezési moratóriumát december végéig, majd márciusig?
  4) Miért nem csinálja ugyanazt, mint Bajnai vagy Gyurcsány?
  Ez a ballibsik legnagyobb problémája. Ja, hogy nem csak olyanok vannak?”
 • 5. tótkomlósi 2010. július 19. 17:31
  „Köszönjük neked Ó nagy orbán viktor és hatalmas nagy matolcsi györgy. Mióta ti vagytok, csak ártottatok. A leg nagyobb baj az, hogy ezek a kritikák és hozzászólások a kutyát sem érdeklik!!!!!!!!!!!
  Minden szavatokkal CSAK ártotok az országnak. Ha kell, naponta többször is.”
 • 4. newdog 2010. július 19. 17:30
  „Köszönöm fidesz, Köszönöm Viktor király! Biztos kellett ez a kétharmad nekünk?”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassult az infláció az euróövezetben

Az euróövezetben 1,4 százalékra lassult a fogyasztói árak éves szintű növekedése júniusban a májusi… Tovább olvasom