Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Új ügyvezető a Bábolna Kft. élén

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Müller Bélát választotta a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. ügyvezetőjévé április elsejével határozatlan időre - közölte a testület szerdán.
Az új ügyvezető fő feladata a társaság jövőbeni, hatékony működési stratégiájának kialakítása és megvalósítása lesz.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerdai ülésén döntött arról is, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. 20 millió forintos egyszeri, vissza nem térítendő támogatást biztosít a Várgondnokság Nonprofit Kft. részére.

A döntés hátterében az áll, hogy ez a társaság biztosítja a Magyar Nemzeti Galéria és az Országos Széchenyi Könyvtárban elhelyezett műkincsek és könyvállomány védelméhez szükséges körülményeket. Ezek közé tartozik a megfelelő páratartalom és hőmérséklet, amelyeket a hidegenergia szolgáltatás biztosít. Ennek költsége éves szinten mintegy 100 millió forint, amelyet a Kft. saját, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium által biztosított forrásból csak részben tud biztosítani. Az NVT döntése nyomán megelőzhető lesz a műkincs- és könyvállomány esetleges károsodása.

Az MNV Zrt. hatáskörében született döntés arról, hogy kőszegi Jurisics vár részé képező volt turistaszálló épülete Kőszeg város önkormányzatának vagyonkezelésébe kerül. A kötelezően állami tulajdonban tartandó műemlék az önkormányzat által vállalt uniós projektben, az állami tulajdonos anyagi hozzájárulása nélkül újulhat meg a Jurisics vár részeként.

A tanács jóváhagyta, hogy az Országos Onkológiai Intézet Budapest XII. kerületi Ráth György utcai ingatlanának mintegy egytized részére vagyonkezelésbe adásra irányuló nyilvános pályázati eljárás megindulhasson. Eredményes pályáztatás esetén háromoldalú szerződés jön létre az Országos Onkológiai Intézet, az MNV Zrt. és a leendő beruházó között. Az ingatlanrész vagyonkezelői joga a nyertes ajánlattevőhöz kerül. A pályázat nyertese a területen a meglévő épületek bontásával, illetve átalakításával egy, a magyar állam tulajdonába kerülő Rehabilitációs Központot hoz létre és azt a vagyonkezelési szerződés időtartama alatt a szakmai programban meghatározott tevékenység ellátásával üzemelteti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedről is visz el vásárlókat az aradi pláza

Megnyílt Arad első plázája, amely Szegednek is konkurenciát jelenthet: az eddig hozzánk járó aradiak már helyben költhetik el a pénzüket. Tovább olvasom