Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Vállalkozói akadémia a kamara székházában

Szeged - A kis- és középvállalkozások tájékozódását segíti a Délmagyarország, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói akadémiája, amelyet szerdán rendeztünk meg a kamara székházában.
A sorozat rendezvényeit évente kétszer szervezzük meg, az előadásokra bárki jöhet.

Bakos László osztályvezető arról tájékoztatott, miben tudja segíteni a kis- és középvállalkozókat a kormányhivatal munkaügyi központja. A megyei fizetéseket és béren felüli juttatásokat Ficza János, a workania.hu szóvivője mutatta be. A munkaügyi ellenőrzések gyakorlatáról, a változó munkaügyi szabályokról Kolozsvári Renátó munkaügyi szakjogász beszélt. A munkatársak kiválasztásának, menedzselésének praktikáit Cseh Györgyi, a Qualitas T&G Tanácsadó és Szolgáltató Kft. ügyvezetője ismertette.

A kis- és középvállalkozások tájékozódását segíti a Délmagyarország, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvénye. Fotó: Karnok Csaba
A kis- és középvállalkozások tájékozódását segíti a Délmagyarország, valamint a Csongrád Megyei
Kereskedelmi és Iparkamara rendezvénye. Fotó: Karnok Csaba

Kóti Zoltán, kiadónk igazgatója a költséghatékony médiamix kialakításához adott tippeket, a stratégiai kontrolling alkalmazásáról Hajdú Szabolcs vállalkozásfejlesztési tanácsadót hallhatták az érdeklődők. Tanács Edina az Enterprise Europe Network hálózatban működő kamarai tanácsadó rendszerről elmondta: célja olyan összetett szakmai kérdések, problémák megoldása, amelyhez a témában jártas szakértő segítsége szükséges. Ilyen például az iparjogvédelmi tanácsadás is, amelyről Horváth Lajos szakértő adott tájékoztatást. Sok cég nem is tudja, milyen piacra vihető szellemi terméket testesítenek meg azok az innovációk, találmányok, amelyek a vállalkozásnál születtek. Erről sok konferenciát, tapasztalatcserét szervez a kamara.

Olvasóink írták

  • 1. 620829 2011. november 25. 11:29
    „Na látom...megint kimaradtam...mit is adnak szolgáltatást a majd 5ezer ft-nyi leendő kamarai adóért???????
    Megtámadjuk...hiszen nincs ellenszolgáltatás...én meg nem óhajtom -hogy ők védjenek...mert nincs kitől....kéne az ingyen guba ugyi?????????már túl sok itt az ---aki csak tartja a markát....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Presztízs díj: az év üzletembere Sebők-Papp Imre

Az év üzletembere Presztízs díj kategóriában 2011-ben a mecénások Sebők-Papp Imrének, a HK-CERAM Kft. ügyvezető igazgatójának ítélték oda a gazdasági élet helyi Oscarját. Tovább olvasom