Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

2000 fürdőző tart el két pénztárost

Hódmezővásárhely - Kevés a pénztár a vásárhelyi strandon a vendégek szerint. Csúcsidőben – délután 2-től 4-ig – akár 10 percet is várakozhatnak a bejárat előtt, mire bejutnak. Egy újabb pénztár megnyitásához legalább napi kétezer strandoló kellene.
Délután 2 és 4 óra között nem lehet gyorsan bejutni a vásárhelyi strandra. A hűsölni vágyók tömege jön ilyenkor, emiatt az intézmény egyetlen pénztáránál feltorlódik a sor.

– Nehezebb ide bejutni, mint a laktanyába! – dohogott egy helybeli asszony. Mögötte úszógumival, strandlabdával, babakocsival felszerelt kisgyermekes családok sorakoztak. A szülők viszonylag türelmesen álldogáltak, a csemeték viszont már unták a várakozást, fel-alá rohangáltak.

– Nem hiszem el, hogy nem lehet még egy pénztárt kinyitni! – jegyezte meg Oláh Mónika. Az édesanya szerint 10 percet minimum sorba kell állni. Egy meleg délutánon nem csak a strandolók, az edzésre érkező gyerekek szülei is gyarapítják a tömeget, az 50 forintos kísérőjegy megváltásáért jó néhány percet dekkolhatnak a pénztár előtt.

Ha hosszú a várakozók sora, akkor – a fürdővezető utasítására – a mozgáskorlátozottaknak kialakított bejáratot is megnyitják, ahol szintén lehet venni jegyet – tudtuk meg a strand vezetőségétől. Érdeklődésünkre közölték: egy állandó másik pénztár nyitva tartására egyelőre nincs mód – költségeinek finanszírozásához napi 2000– 2500 strandoló kellene. Jelenleg 1000–1500-an járnak le a fürdőbe. A gyorsabb jegyváltás érdekében pedig külön munkatársat foglalkoztatnak a kabinok kulcsainak kiadásához.

Parkolási mizéria

A strand parkolójával is elégedetlenek néhányan. Előfordult: a bejárati kapun akart távozni kocsijával az egyik tanácstalan vendég, miközben már egy másik autó várakozott a sorompó túloldalán. A KRESZ előírásainak megfelelően alakították ki a parkolót, úgy is kell használni – hívta fel a fürdő vezetősége a figyelmet. Szerintük inkább azokkal az autósokkal lehet a gond, akik nem hagyják szabadon a főbejáratot, ezért szükség esetén a mentő nem bírja megközelíteni a létesítményt.

Olvasóink írták

 • 8. cikicakk55 2009. augusztus 06. 16:54
  „Lázár János állítólag azért tiltotta meg a strandon a dohányzást,mert a gyermekre rossz hatással vannak a dohányzó felnőttek.Na de kérdem én! A medence melletti pavilonban lehet sört, bort, töményet, stb kapni.Az ittas vendég nincs rossz hatással a gyerekre?Nem hinném, hogy a gyerekek azért fognak majdan cigarettázni,mert a strandon ezt látják.”
 • 7. OPP 2009. augusztus 03. 23:40
  „A medencébe már csak azért nem, mert félnek, hogy a drága cigarettájukat lecsapja véletlenül egy ugrándozó gyerkőc. Érdekes lenne, ahogy úsznak a cigivel a szájukban és kapkodnak levegő után. Fő a szolidaritás, talán érdemes lenne pont a strandon rá szokni a cigire, vagy valamelyik sportcsarnokban talán, vagy éppen a kórház gyerekosztályán (ha más nem legalább a gyerekek megkérdeznék, hogy miért köhög annyira a néni, bácsi?)
  Nekem nincs problémám a cigit szívókkal, csak lehetőleg ne ott szívják, ahol tényleg a pofátlanságnak a teteje.”
 • 6. harcitomi 2009. augusztus 03. 08:51
  „Rendelettől függetlenül MINDENHOL dohányoznak a vendégek. Nem bujkálnak azok sehová.”
 • 5. aranka2 2009. augusztus 02. 11:14
  „A két pénztárról: Abnormális centralizáció, ha csak a fürdővezető utasíthat rá. Fel kellene építeni egy másik pénztárt, és ha a sor kilóg a kapun, valakinek be kellene ülnie. Minek ehhez a Mélyen Tisztelt Fürdővezető Úr (Hölgy? nem tudom)? További szamárság a beléptető vonalkódos jegy mellé még nyugtát is nyomtatni, elég lenne a vonalkód alá írni, amit egy nyugtára kell, és kész, kevesebb papír, gyorsabb ügyintézés.
  A dohányzásmentes strandról: Nem dohányzom, engem nem érint, de mélyen sért, hogy látom embertársaimat mint rajtatakapástól félő diákokat, lopva cigarettázni. Mert aki dohányos, és történetesen strandi dolgozó, az NEM BÍRJA KI nyolc órán keresztül. Aki fürdőző, és egész napját a strandon akarja tölteni, az sem. a DOHÁNYZÁST TILTÓ RENDELKEZÉS ESZEMENT, EMBERTELEN OSTOBASÁG. Megváltoztatására azonban semmi esély, ez közvetlenül a Lázár mániája, márpedig ismerve a fickó mérhetetlenül autarchikus, zsarnoki természetét, ebből nem enged. Természetesen le lehetne szavazni, ezt azonban önkormányzati szolgái nem merik. Senkinek az egészségét nem rongálná, a legcsekélyebb mértékben sem, ha volna néhány szabad téren kijelölt dohányzó hely.”
 • 4. efje 2009. augusztus 02. 02:00
  „1-esnek.
  Ettől én is kiadtam. A diszkókban megdöglesz, a Pennában min. 35fok +vágni lehet a füstöt. Pedig a raszta dj. meg élvezhető is.
  Szabadtéren kit zavar? Legyen a gomba környéke nem dohányzó oszt off. Ennyi erővel tereljek el a forgalmat az Adyrol mert beszáll a kipufogógáz.
  A nonszensz az úszósapkával kezdődött. Nagyobb szőr lógott az öregek hónaljából mint az én hajam. Mar hogy-hogy nem kell hordani? Mégse megy tönkre tőle a vízforgató?”
 • 3. varadipal 2009. július 31. 17:30
  „Templomba, kocsmába, strandra ne rohanj! A pap is, a sör is meg a medence is megvár.
  A büfé előtt 10 perces várakozásért nincs morgás. Ott biztos rövidebb a 10 perc.”
 • 2. Norman_Bates 2009. július 31. 17:22
  „nem értem, hogy miért nem tudja a pénztáros a jegy odaadásával együtt a kulcsit is átadni? vagy az már nem EU-s?
  és akkor 2 pénztáros lenne.
  "Ha hosszú a várakozók sora, akkor - a fürdővezető utasítására - a mozgáskorlátozottaknak kialakított bejáratot is megnyitják, ahol szintén lehet venni jegyet - tudtuk meg a strand vezetőségétől."
  akkor meg hol itt a gond? ha nagy a sor megnyitják a másik pénztárt is. kérdés, hogy mekkora az a sor amire rájönnek, hogy talán lassan meg kéne nyitni?”
 • 1. cikicakk55 2009. július 31. 16:43
  „Biztos sokkal több lenne a strandoló, ha azt az eszement dohányzásmentes rendeletet feloldanák.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GPS a tűzoltóknak

Hódmezővásárhely - Ezentúl két autós navigációs készülék is segíti a vásárhelyi tűzoltók munkáját. A… Tovább olvasom