Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

248 millió forint külterületi épületekre

Hódmezővásárhely - Összesen 248 millió forintot fordítanak pályázati támogatással, helyi civilszervezetek összefogásával külterületi önkormányzati ingatlanok felújítására Vásárhelyen.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Már mind a 6 helyszínen – a Papi-féle szélmalom, a kopáncsi tanyamúzeum, a csomorkányi templomrom, a Bodzási úti és a sóshalmi egykori iskola, a téglagyári kubikok – zajlanak a munkálatok. A beruházás várhatóan a nyár végére fejeződik be – tudtuk meg Benkő Zsolttól, a külterületekért felelős önkormányzati képviselőtől. Elmondta: az épületek közül akad olyan – a Bodzási úti volt iskola és a kopáncsi tanyamúzeum –, amelyet évek óta nem használnak. A legtöbb pénzt is, mintegy 50 millió forintot ezekre fordítják, illetve szinte ugyanennyit költenek a sóshalmi egykori iskola épületére.

A rekonstrukció után közösségi, kulturális, oktatási célokra használják majd a felújított ingatlanokat. A Bodzási úton például a Varga Tamás Általános Iskolának lesz erdei iskolája, ahol a régészettel ismerkedhetnek meg a diákok. A felújított épületek turisztikai célpontok is lehetnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes pompában az ikonosztáz

Teljesen megújult a vásárhelyi szerb ortodox templom: a közelmúltban 82,5 millió forintból kívül-belül felújították, csütörtökön pedig helyére került az újjávarázsolt ikonosztáz. Tovább olvasom