Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

30 milliót adott a vásárhelyi zongorára a Szerencsejáték Zrt. - az 50-ből

Hódmezővásárhely - 30 millió forinttal járult hozzá a Szerencsejáték Zrt. az új vásárhelyi hangversenyzongora megvásárlásához. A Steinway & Sons gyártmányú hangszer a világ egyik legjobbja.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Több mint 50 millió forint gyűlt össze az új vásárhelyi hangversenyzongorára, amelyet már ki is választott Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész – számoltunk be róla az elmúlt héten. A Népszabadság megtudta: a Szerencsejáték Zrt. 30 millió forinttal járult hozzá a zongora árához.

Ez a vállalat internetes oldalán található szerződésekből is kiderül, ahogy ott fogalmaztak, „közérdekű cél támogatása címen" adták az említett összeget Hódmezővásárhelynek.

A szerződést március 24-én írták alá. A Szerencsejátéknál a fővárosi lap kérdésére elmondták: idén januárban támogatási kérelem érkezett hozzájuk, hogy 30 millió forinttal segítsék „a város zeneszerető közönségének törekvését egy hangversenyzongora megvásárlásával" – utóbbi rész idézet a vásárhelyi beadványból. Az összeget az állami cég adományként a város, pontosabban a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány rendelkezésére bocsátotta hangszervásárlásra. Utóbbiról írásban kötelesek elszámolni, legkésőbb december 31-éig.

– A Szerencsejáték Zrt. 30 millió forintos hozzájárulása valóban a legmagasabb összegű támogatás, ami a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ új koncertzongorájához érkezett. A korábbi sajtótájékoztatón nem emeltünk ki senkit név szerint, részben azért, mert senkitől nem kaptunk erre felhatalmazást, részben pedig, mert minden támogatónknak egyformán hálásak vagyunk. Azoknak a vásárhelyieknek is, akik 500 forinttal, és azon cégeknek is – a helyi vállalkozóktól a városban is fiókot üzemeltető pénzintézetekig –, amelyek több százezer vagy több millió forinttal járultak hozzá a hangszer beszerzéséhez – mondta el érdeklődésünkre Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak a bicklitolvajokat kergetik

Megosztja a közvéleményt a magukat öntevékeny bűnüldöző csoportnak nevező Tolvajkergetők ténykedése - Vásárhelyen lőttek is. Tovább olvasom