Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

400 jelentkező a BKF vásárhelyi tagozatára

Hódmezővásárhely - A turizmus, kereskedelem és fotográfia szakokra jelentkeztek a legtöbben a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola szeptemberben induló hódmezővásárhelyi kihelyezett tagozatán. Összesen 400-an jelölték meg a város új főiskoláját, amelynek épülete augusztus közepére készül el.
400-an jelentkeztek a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Hódmezővásárhelyen meghirdetett képzéseire. A város új főiskoláját – ahol szeptembertől indul az oktatás – 126-an jelölték be első helyen.

– A várakozásainknak megfelelően alakult a jelentkezők száma – mondta Solti Péter, a magán-felsőoktatási intézmény főtitkára. – Legtöbben, 106-an a turizmus-vendéglátás államilag finanszírozott nappali tagozatát választották. Utána a kereskedelem és marketing szak volt a legnépszerűbb, amelyre 54-en jelentkeztek. Ők szintén a nappali tagozatot és az államilag támogatott képzést jelölték be – mondta Solti Péter. A művészeti szakok közül a fotográfia képzésre (nappali, állami finanszírozás) 40-en pályáznak, a kézműves szakra pedig 23-an. Ezekre felvételizni kell majd.

Az említett nappali képzések költségtérítéses formáját összesen 64-en választották. A felsőfokú szakképzések közül az idegenforgalmi szakmenedzserre (nappali, államilag támogatott) jelentkeztek a legtöbben, 25-en, a reklámszervező szakmenedzserre pedig 11-en. A meghirdetett szakok közül egyedül a reklámszervező szakmenedzser nappali, de költségtérítéses képzése iránt nem érdeklődött senki sem.
A jelentkezőknek július végéig kell várni arra, hogy megtudják, sikerült-e bejutniuk a BKF vásárhelyi intézményébe, és a Városház 1. szám alatt folytathatják-e tanulmányaikat. A főiskola leendő épületében augusztus közepéig dolgoznak a munkások. Az önkormányzat ingyen biztosítja az oktatási intézménynek az egykori szakrendelő épületét, ami továbbra is a város tulajdona. A felújítás költségeit 50-50 százalékban állják, de Vásárhely legfeljebb 150 millió forinttal járul hozzá.

– Először a pince, a földszint és az első emelet újul meg, majd jövőre a második szint – hallottuk Mucsi Lászlótól, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetőjétől. Azt mondta, a beruházás kapcsán a főiskola és az önkormányzat közösen pályázik a közeljövőben 114 millió forintra, amelyből az épület homlokzatát újítanák fel, valamint napelemeket szerelnének fel. Utóbbi segítségével csökkentenék az elektromos áram költségét.

Olvasóink írták

  • 2. eldorádó 2011. május 09. 14:06
    „1. propaganda 2011.05.06. 17:22

    "Először a pince, a földszint és az első emelet újul meg, majd jövőre a második szint " :-)
    fokozatosan emelkedik a szint- vonal...”
  • 1. propaganda 2011. május 06. 17:22
    „biztosan magas lesz a színvonal...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járatok indít a Tisza Volán a vásárhelyi Állattenyésztési Szakkiállításra

Hódmezővásárhely - A Tisza Volán céljáratokat közlekedtet a vásárhelyi Állattenyésztési… Tovább olvasom