Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

5070 grammal született Gyenge Róbert

5070 grammal született Gyenge Róbert
Hódmezővásárhely, Földeák- Csak a nagyobb ruhadarabok lesznek jók az előre megvásároltak közül Gyenge Róbertre. A kisbaba több mint 5 kilósan jött világra a vásárhelyi kórházban.
– Az utolsó hetekben már 4 kiló fölött volt a súlya. Jó nagy pocakom volt, de nem számítottam rá, hogy ekkora lesz – mondta Horváth Anikó. A 33 éves földeáki anyuka kedden adott életet kisfiának, Gyenge Róbertnek, aki 5070 grammal és 56 centiméterrel jött világra a vásárhelyi kórházban.
 
Anyukája kezében megnyugodott Robi. Fotó: Antal Sándor
Anyukája kezében megnyugodott Robi. Fotó: Antal Sándor

– Február 4-ére voltam kiírva, de 5 nappal túlhordtam. 9-én 15 óra 4 perckor császárral született Robi – emlékezett vissza az édesanya, aki elmondta, nem volt gondja sem a szülésnél, sem pedig előtte. Most még kicsit erőtlennek érzi magát.

Az édesapa, Gyenge Róbert kisfiát munkája miatt még nem láthatta, ma fogja kezében tartani először. – Kamionos, ezért nincs itthon a párom. Telefonnal készítettem fotókat, és elküldtem neki. Persze nagyon várja már, hogy láthassa – tette hozzá Anikó.

A földeáki családban Robika az első gyerek. Az anyuka szeretne egy testvért neki, de ez még a jövő kérdése. Anikó szerint az előre megvásárolt ruha egy része kicsi lesz a babára. – Az 56-os méret talán most még éppen jó, de szerintem inkább a 62-est kell majd ráadnunk – mondta nevetve az édesanya. Tegnap délután a kis Robit álmából keltették fel, de miután az anyukája kezébe került, megnyugodott. Valószínűleg vasárnap hazaengedik őket.

Egy hónap alatt Gyenge Róbert a harmadik 5000 gramm feletti születési súlyú baba, akiről lapunkban beszámolunk.

– A 4400 és 4700 gramm közötti babák gyakoriak. Sok vitamint szednek a kismamák, ezért mi ezen már nem lepődünk meg – mondta a vásárhelyi kórház szülészeti osztályán dolgozó nővér, egy munkatársa pedig arról beszélt, gondozott már 6 kiló fölötti újszülöttet is.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely a legbiztonságosabb: Ön is így érzi?

A megyei jogú városok ranglistáján a vásárhelyi rendőrkapitányság több kategóriában is az előkelő… Tovább olvasom