Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

600 vendégéjszaka a Ginkgo-Sas-ban 2 hét alatt

Hódmezővásárhely - A hivatalos megnyitó óta eltelt két hét alatt több mint 600 vendégéjszakát töltöttek már Vásárhely új négycsillagos szállodájában. A hotel igazgatója úgy véli: a foglalások a Ginkgo-Sas létjogosultságát bizonyítják.
Nem egészen egy hónapja fogadta az első vendégeket Vásárhely új 90 szobás, 180 férőhelyes szállodája, a Best Western Hotel Ginkgo-Sas. A forgalmat az augusztus 18-i hivatalos avatótól számítják, ekkorra készült el a szálló környezetében a tereprendezés, parkosítás. A 1,4 milliárdos beruházással kapcsolatban többen kétségeket, kérdéseket fogalmaztak meg: kell-e, életképes lehet-e egy négycsillagos hotel Vásárhelyen.

– Augusztus 18-ától több mint 600 vendégéjszakát könyvelhettünk el – árulta el Szabó Mihály igazgató –, és ezzel megfelelünk az előzetes tervekben megfogalmazott 30 százalékos szobakihasználtságnak. Szeptemberre, októberre és novemberre is regisztráltunk foglalást helyi cégektől különböző rendezvényekre, és az önkormányzat vendégei is szálltak már meg nálunk, valamint vasárnap mi adtunk otthont az elszármazottak találkozójának.

Esti fényben. A Ginkgo-Sas hotel hamar ismertté vált a a szálláskeresők körében. Fotó: Schmidt Andrea
Esti fényben. A Ginkgo-Sas hotel hamar ismertté vált a a szálláskeresők körében.
Fotó: Schmidt Andrea

A Ginkgo-Sas folyamatosan regisztrál az internetes helyfoglalási rendszerekben, és a Best Western-szállodalánc révén is több ilyen portálon van jelen. Akadt olyan vendég, akit utóbbi közvetített ki hozzájuk – újságolta a vezető. Most tárgyalnak 2000–2500 szobaéjszakáról, úszók és vízilabdások elszállásolásáról. Ez a projekt októbertől júliusig tartana, főként Európából, de a távol-keletről is érkeznének sportolók. A 2011-es állattenyésztési napokra is foglaltak már szállást, és idén ősszel itt tartja konferenciáját a Best Western Central Europe, a „lánc" kontinentális részlege.

– A számok, az eddigi tapasztalatok, az előzetes foglalások azt mutatják: Vásárhelyen van létjogosultsága egy négycsillagos szállodának. És még nem beszéltünk az ezután induló vadász-, báli és egészségturizmusról – utóbbihoz most igyekszünk helyben partnereket találni, hátteret biztosítani –, valamint olyan konferenciáknak is szállást és termet kínálhatunk, amelyek korábban elkerülték a várost – mondta Szabó.

Olvasóink írták

 • 14. nvidia 2010. szeptember 08. 09:47
  „Hódmezővásárhely 2010 Ginkgo-Sas Hotel és szökőkút
  http://www.youtube.com/watch?v=Jtvth0GlPVc”
 • 13. aggodo 2010. szeptember 06. 21:28
  „A Fekete sas szalloda is egyben,ami jelenleg is a varos tulajdonaban van,vagy megsem? .Miert nem oda szallasoljak el a sportolokat ,es miert nem oda kozbvetiti a varos az egyeb sajat vendegeit,akiknak a szallodai dijat az onkormanyzat fizeti ? Ezt igen furcsanak talalom,mert ugy lenne logikus,mert akkor nem csinalnanak sajat maguk ellen dolgokat.Biztosan valami erdek fuzodik hozza.”
 • 12. efje 2010. szeptember 04. 23:16
  „Nyitás után 2 héttel olyan pangás van a szállodában mintha zárva lenne. Elég csak elsétálni előtte és láthatja bárki. Adjunk neki időt!”
 • 11. Filctoll 2010. szeptember 04. 19:58
  „abcdef - Mert gondolod szólnak? A Fekete Sas -elméletileg- a városé, nem azt fejlesztették, alakították át hanem egy magánbefektetést hoztak létre helyette. Igazán kíváncsi vagyok én is arra, hogy a Sas ezen épületszárnyát mire használják, ha használják?!”
 • 10. abcdef 2010. szeptember 04. 18:25
  „Ma láttam először "élőben" a szállodát. Ezen a helyen nem tetszik. A róla szóló cikket a beírás után olvastam el. Elnézést. Ez szerint nincs már Fekete sas. Mit szólnak ehhez a városvédők?”
 • 9. abcdef 2010. szeptember 04. 18:06
  „És mit szól ehhez a Fekete sas? Egymás mellett két szálloda egy kisvárosban,- elgondolkodtató üzletpolitika. Megéri mindkettőnek?”
 • 8. totya66 2010. szeptember 04. 09:45
  „Hát igen én is attól tartok hogy ez is olyan mint az Emlékpont, igaz rengeteg a vendég ott is mert a környék iskoláiból kötelező a csoportos látogatás, de igazából annyi bevétel nincs hogy a személyzet napi bérét fedezze.
  A szálloda pedig a Fidesz kihelyezett propaganda bázisa, és a frakció gyűlések helyszíne lesz az adófizetők pénzéből, persze a tulajdonos hálás lesz a szervezőnek és tömött borítékkal honorálja a nagy bevételt.”
 • 7. Air 2010. szeptember 04. 08:58
  „Azt miért nem írják ide,hogy a 600 vendégből 595 Lázár elvtárs közremüködésével szállt ott meg.”
 • 6. jozko 2010. szeptember 03. 21:17
  „És természetesen egyetlen szállóvendég költségeit sem a Költségvetés fizette.....
  Mint ahogyan sok nyereséges vállalkozó "lezsírozott" megrendeléseit sem...”
 • 5. Filctoll 2010. szeptember 03. 20:56
  „Mi közünk hozzá? Magán beruházás, sem nekem, sem a városnak nem lesz több bevétele.
  Miért nem ír a DM arról hogy Bözsi néni fagyizójában 2 hét alatt hány gombóc fagyit nyaltak el, különbontva a gyerekekre, azon belül a fiúk, lányok arányára? Mert az is kb akkora hír és Bözsi néninek is lehetősége lenne ingyenreklámra.”
 • 4. 4Angel 2010. szeptember 03. 18:19
  „Jajj Csak feljebb ne menjenek Rosszan al szembeni épületet meg ne lássák mert elszörnyűködnek !!”
 • 3. Pepejeans 2010. szeptember 03. 16:28
  „Ebből a sok emberből majd vigyenek már el egy párat az Emlékpontba is, mert kong az ürességtől, pedig annyira kellett, mint egy falat kenyér.”
 • 2. Norman_Bates 2010. szeptember 03. 15:33
  „30 %-os kihasználtság, nyár végén, közvetlen megnyitás után jónak számít??????????????”
 • 1. deszkás 2010. szeptember 03. 14:08
  „Kinkog marad ez úgy mint a Mars tér.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladta más tanyáját

60 ezer forintért adta el más tanyáját egy férfi Hódmezővásárhelyen az ott lévő épülettel és autóroncsokkal együtt. Tovább olvasom