Délmagyar logó

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -1°C | 7°C Még több cikk.

60 székkutasit döntött ágynak a tüdőgyulladás

Székkutas - Körülbelül 60-an betegedtek meg Székkutason az elmúlt egy-két hónapban tüdőgyulladásban. A háziorvos kéri, akinek több napon át nem szűnik a köhögése, vagy más felső légúti panasza van, mindenképpen forduljon orvoshoz.
Télen nem szokatlan a tüdőgyulladás, de az esetek magas száma az okok komolyabb kutatására késztet – nyilatkozta lapunknak Bakos Attila székkutasi háziorvos. Az utóbbi hónapokban nagyon sok tüdőgyulladásos beteg fordult meg a rendelőjében. Az egyik közösségi oldalon azt olvastuk, körülbelül 60 embert döntött már ágynak a betegség.

– A tüdőgyulladást okozhatja vírus és baktérium is. Valószínűleg a székkutasi esetek többségéért baktérium a felelős. A laboratóriumi vizsgálatok folyamatban vannak. Településünkön ugyan most szokatlanul magas a tüdőgyulladások száma, de szerencsére csak kevés eset volt súlyos.

Bakos doktor vizsgál. Székkutason rengeteg a beteg ezekben a hetekben. A szerző felvétele
Bakos doktor vizsgál. Székkutason rengeteg a beteg ezekben a hetekben. A szerző felvétele

Bakos Attila arra kéri a székkutasiakat, akinek több napja nem szűnik a köhögése, vagy más felső légúti panasza van, mindenképpen forduljon orvoshoz, ne hanyagolja el a betegséget. A tüdőgyulladás miatt akár életveszélybe is kerülhetnek a betegek. A háziorvos az influenza elleni védőoltás fontosságára is felhívta a figyelmet.

Célszerű minél hamarabb beadatni a védőoltást, most még nincs járvány. Az influenza szövődménye is lehet tüdőgyulladás. Gyakoribb azonban, hogy az influenza miatt legyengült szervezet kap egy másodlagos baktériumos tüdőgyulladást, ezért jobb megelőzni azt – javasolta Bakos Attila.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogarassy Judit és Mihályi Győző kapja a Bessenyei-díjat

Fogarassy Judit táncművész és tánctanár, valamint Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színművész kapja idén a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. Tovább olvasom