Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

66,3 millió jutott a vásárhelyi Erzsébet-kórháznak

Elosztották az egészségügyben eddig megtakarított 25 milliárd forintot, s ebből 66,3 millió jutott a vásárhelyi Erzsébet-kórháznak.
Elosztották az egészségügyben eddig megtakarított 25 milliárd forintot, s ebből 66,3 millió jutott a vásárhelyi Erzsébet-kórháznak. Kiss László önkormányzati képviselő, az SZDSZ helyi ügyvezetője úgy tartja, hogy ebben nem kis érdemük van a vásárhelyi szabaddemokratáknak. Mint mondja, amikor kiderült, hogy a vásárhelyi kórházban csökkentik az ágyszámokat, telefonon hívták fel a minisztériumot, majd írtak egy levelet Molnár Lajos akkori egészségügyi miniszternek. A tárca élén őt követő Horváth Ágnes miniszterrel pedig mindháromszor találkoztak Szegeden, amikor az ott járt. – Azt mondtuk neki is minden alkalommal, hogy számunkra elfogadhatatlan a vásárhelyi kórház ágyszám-leépítése.
Elfogadtuk, hogy az egészségügyi ellátórendszer átalakítására szükség van, de kértük, vegyék figyelembe az itt élők érdekeit – mondta Kiss László. Az ügyvezető hangsúlyozta: a politikai tiltakozás tüntetés helyett a tárgyalásos utat tartják célravezetőnek. Úgy látják, lobbimunkájuk is hozzájárult ahhoz, hogy a kórház most 66,3 millió forintot nyert az élelmezés javítására, illetve az elmaradt finanszírozás pótlására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A '80-as évek menői Vásárhelyen

Vásárhelyen találkoznak szombaton és vasárnap a nyolcvanas évek sikeres autóversenyzői, akik… Tovább olvasom