Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

900 millió forint a vásárhelyi Szabadság térre

Hódmezővásárhely - Jövőre indul a Szabadság tér és környékének rehabilitációja Vásárhelyen. A többnyire szociálisan hátrányos helyzetűek által lakott városrész 7 társasházát (252 lakás) újítják fel. A pályázati támogatással megvalósuló 900 milliós beruházás várhatóan 2013-ban készül el.

Közel 900 millió forintból újul meg a Szabadság tér Vásárhelyen – hangzott el tegnap a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Grezsa István, a településrész képviselője elmondta: 2012 második felében indul a beruházás, amellyel a Szabadság tér társasházainak fele, azaz 7 (összesen 252 önkormányzati, illetve magántulajdonban lévő lakást érint) homlokzatát újítják fel és cserélik ki a nyílászárókat.

– Az 1950–60-as években ezek a társasházak még korszerűnek számítottak, ma már inkább szociálisan leszakadt városrész a Szabadság tér – fogalmazott a települési képviselő. A 900 milliós rehabilitációhoz kapcsolódóan a környék járdái, útjai is megújulnak, valamint a Szabadság tér 81. számnál új játszóteret alakítanak ki, és rendbe teszik a parkot is.

A pályázati támogatással (közel 700 millió forint) megvalósuló rehabilitáció a közeli Szent István Általános Iskolát is érinti. A homlokzat, nyílászárók, valamint a tetőszerkezet felújításán túl egy közösségi helyiséggel bővül az oktatási intézmény. 20 milliót szánnak a piaci vásárcsarnok tetőszerkezetének korszerűsítésére, 18 milliót a Szent István Király plébánia, 55 milliót pedig a stadion öltözőjének rekonstrukciójára.

Nemcsak az épületek újulnak meg a Szabadság téren és környékén. A támogatásból 34 millió forint költhető közösségfejlesztő, szabadidős vagy éppen az állástalanok munkához való jutását, illetve a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatást segítő programok, képzések szervezésére. A Szabadság tér rekonstrukciója a tervek szerint 2013-ban fejeződik be.

Olvasóink írták

 • 8. randika 2011. október 21. 11:17
  „énis gondolkoztam azon,hogy barna bőrűnek vallom magam a népszámláláson,akkor tök jól járnék!nemkéne dolgoznom,kapnék a gyerek után minden félét,ingyen ruhát,iskolai cuccot,anyázhatnék bárkit,semmi bünti nem lenne,ja és lenne ingyen lakás felújítva,ha eltüzelem belőle a parkettát meg a gerendát,az önkormányzat ingyen kijavítja nekem,hát nem érné meg???? 1 a gond.....maximum albinó kissebbségnek tudnék elmenni,mertmég a szolárium se barnít be...a francba...ezt megint megszívtam.....ez van....fizetek,dolgozok,tűrök tovább.”
 • 7. booo 2011. október 20. 19:24
  „Most nem akartam hozzászólni, de ez már évek óta köztudott hogy a Tanközteret felújítják. Szerintem rá is fér!
  Laknak ott hátrányosak is, de higgyétek el, köztük is vannak rendkívül rendesek!
  Az említett Dobó Katicán is rend van! Az Önkormányzat nem nézi jó szemmel ha közüzemi szolgáltatóknál "megcsúsznak" a lakók, odafigyelnek hogy nem-e rombolják a lakást. Ha valaki nem megfelelően használja a lakást, kipenderítik és vége az olcsó lakhatásnak. Sokan azt mondták hogy a játszóteret is elhordják. Hát NEM! Van a Bibón játszótér, igaz leamortizálva, de tényleg sok gyerek használja és ez természetes is.

  A Rudnay Gy utcai házak is épületgépészetileg oda vannak, de ott nem történik közpénzes beruházás!
  Ott a lakóknak kell összedobniuk, vagy fundamentázniuk a felújítás költségeit.
  Meg kellene nézni hogy a Rudnayn, vagy a Tanköztéren van a több munkanélküli vagy segélyezett. Mert én bizony az aktív dolgozókat támogatnám felújítási segítséggel, mert Ők termelik meg a segélyezett vagy járadékos embertársainknak a betevő falatot. Egyre többen érezzük azt, hogy az aktív dolgozókkal alig foglalkoznak csak egyre nagyobb terheket rónak ki ránk!”
 • 6. Én2 2011. október 20. 17:39
  „Teljesen igazatok van.”
 • 5. Lótusz9 2011. október 20. 17:09
  „Vöröske 2011.10.20. 15:03

  100% igazad van!!!

  Hódtói panelba a szigetelés 500 e ft / lakás és kinek kell kifizetni nekünk!!! Nekünk nincsen ingyen semmi, csak fizesd az Adót !!!
  Ja meg magyar maradj Kussba , ez jár nekünk Kusss

  Remélem ezt berakják, nem úgy mint az előzőt !!”
 • 4. Falcao 2011. október 20. 15:30
  „Ezért érdemes adózni...”
 • 3. Vöröske 2011. október 20. 15:03
  „Kezdi a vásárhelyi fityesz a szavazatok összeszedését a városban a következő választásokra.Mindig is a cigókat ajnározták ebben a városban.
  Emlékezzünk csak a Dobó Katalin utcai lakásokra.Magyarnak nem juthatott belőle az első körben.Még át sem adták,de már a rendőröknek kellett vigyázni rájuk,nehogy kipakolják.Megkapták a cigók,le is lamolták.Utána természetesen volt pofájuk magyaroknak felajánlani hogy rakják rendbe és lakhatnak ott.Ugyanaz lesz a Szabadság térrel is.Ezeknek <moderálva> felújítják,rendbe rakják a lakásokat.Nem telik el egy hónap,majd lehet olvasni a szuperinfóba,új bontott ablakokat,konvektorokat, szőnyegeket esetleg játszótéri hintákat.Ha már teljesen leamortizálták,majd megkeresik a lakáskérelemmel rendelkező magyarokat,hogy ha rendbe rakják oda költözhetnek természetesen ők lakbérért.”
 • 2. Én2 2011. október 20. 11:49
  „Igen szégyen ami az országba végbemegy megy Vásárhelyen is.Nem érdekük a mhely ezért nem hoznak létre semmi ilyet.Ne egyenek és dögöljenek a szegény emberek!”
 • 1. papika56 2011. október 20. 11:29
  „A 900 millió.<moderálva>
  A hátrányos helyzetűeket nagyon kell segíteni, szép-újszerű otthonokat kialakítani --pár hét múlva úgy is le amortizálják , se lakbért-se rezsit úgy se fizetnek , csak több 100 ezres adósságot halmoznak fel. Kár minden ft-ot rájuk költeni !
  Ebből a pénzből --TERMELŐ? ÚJ MUNKAHELYEKET létrehozni !!!! Dolgozni akaró , szorgalmas embereknek !!!!
  Nagyon szomorú : cigánynak : ALANYI jogon jár lakhatás, elég ha csak 3 hónapot dolgozik, a gyerek suliba jár .---míg a rendes, becsületes fehér ember vegyen fel hitelt, ha lakni akar valahol !
  Szégyen ami ebben az országban ma megy !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejükre nőtt a muskátli

Hódmezővásárhely - Majd kétméteresre nyúlt a muskátli Bánfi Imre (76) és felesége, Szabó Margit… Tovább olvasom