Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

920 millió forintos fejlesztés a vásárhelyi kórházban

Hódmezővásárhely - Október végéig közel 920 millió forintot költenek a vásárhelyi Erzsébet-kórházra. Hosszú távú fejlesztési koncepció részeként már dolgoznak az A épület energetikai korszerűsítésén. Új főbejárat, betegirányító központ is lesz.
Már dolgoznak a vásárhelyi Erzsébet-kórház A épületének energetikai korszerűsítésén, felújításán – folytatódik az egészségügyi intézmény hosszú távú fejlesztési koncepciója. Február közepén 277 millió forintból (támogatás 238 millió) elkészült az új sürgősségi betegellátó osztály. Az A épületen a sor.

Jelenleg a patológia felőli, az épület nyugati oldalán dolgoznak. A munkálatok miatt a neurológiai osztály átmenetileg a B épületbe került, az egynapos sebészeti ellátásban részesülőket ideiglenesen a sebészeten és a nőgyógyászaton helyezik el – hallottuk Kallai Árpádtól, a kórház főigazgatójától. Az A épületre első körben a KEOP-programban 308 millió forintot (támogatás 152 millió) költenek. Az energetikai korszerűsítés során többek között kicserélik az összes nyílászárót, pincétől a padlásig új fűtési és melegvíz-hálózati rendszert alakítanak ki, ezzel jelentősen csökken az épület hővesztesége, javul a fűtés hatásfoka. Előzetes kalkulációk szerint évente közel 83 ezer 500 köbméter földgázzal kevesebbet kell majd felhasználni. A tervek szerint májusra készül el a nyugati szárny, majd az épület keleti részében folytatódik a munka, várhatóan júliusra fejeződik be.

Ezzel még nem ért véget az épülettömb rehabilitációja. 610 millió forintból (549 millió a támogatás) megújul az alagsor is. Korszerűsítik a sterilizálót, itt kap helyet a kórházi dolgozók öltözője, valamint az úgynevezett tiszta és szennyes raktár. A projekthez tartozik egy új, akadálymentesített főbejárat, valamint központi betegirányító rendszer kialakítása. Két új lift épül. Teljesen elkülönül a fekvő- és a járóbeteg-forgalom. A beruházás október végére készül el – tudtuk meg Kallai Árpádtól. Hozzátette: további fejlesztést is megcéloztak. Az A épület teljes rekonstrukcióját és a diagnosztikai tömb felújítását szeretnék megvalósítani, ehhez keresik a pályázati forrást.

Olvasóink írták

 • 5. CsengeleMSN 2012. április 13. 14:22
  „Kérdés: Ki akar Hódmezővásárhelyen orvosként dolgozni? Mennyi fizetést kap egy orvos Vásárhelyen? Mekkora tapasztalata van az orvosnak akit felvesznek, megöl vagy meggyógyít?”
 • 4. Én2 2012. április 12. 07:26
  „Jó orvosok kellenek nem más- ami nincs.!”
 • 3. CsengeleMSN 2012. április 11. 20:36
  „920 millió forint, az 92 EZER darab 10 000 forintos papírpénz !”
 • 2. killust 2012. április 11. 08:51
  „Telik a zseb...tán sosem telik meg?”
 • 1. Qllancs 2012. április 10. 10:35
  „NA ezért kell a MAKÓI korházzal összevonni ?? és Vásárhelyi igazgatót tenni a 2 intézmény élére ?? Makói kórház 1000 X jobb állapotú--felszereltségű mint a vásárhelyi !!! lézer j. kijárta a 920 milliós fejlesztést ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 évig használhatja a volt mozit a Hit Gyülekezete

Cserébe a gyülekezet vállalta, hogy megóvja az épület állagát. Lázár János polgármester azt javasolta: jelképes, 1 forintos bérleti díjat kérjenek. Tovább olvasom