Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Ákos, az U17-es válogatott

Mindszent - A 17 éves, mindszenti Párkányi Ákos Vásárhelyen, az OB I/B-s HVSC-ben vízilabdázik, és a fiatal center tagja az U17-es válogatottkeretnek. Édesapja is pólózott. Az ifjú tehetségnek nagy tervei vannak, elég, ha csak annyit árulunk el: két olimpiai bajnok, Kis Gábor és Steinmetz Ádám a példaképe.
A Mindszenten élő, 17 éves Párkányi Ákosnak nem sok választási lehetősége volt a sportágat illetően. Édesapja, Párkányi László ugyanis vízilabdázott – a 80-as és a 90-es években Csongrádon és Szentesen –, kapus volt. Ákos már az óvodában megtanult úszni, de a tempózást unalmasnak találta, ezért 6 évesen elkezdett pólózni. Vásárhelyen, Szentesen, Csongrádon, majd közel 5 éve újra Vásárhelyen pallérozódik, jelenlegi trénere Rácz Tamás.

– Mostani edzőmmel jó dolgozni, felnézek rá, de sokat köszönhetek az Universitas Szeged jelenlegi mesterének, Lakó Gábornak is, aki 2009-ig, két éven keresztül foglalkozott velem, sokat tanultam tőle. Az OB I/B-ben tavaly szeptemberben, 16 évesen mutatkozhattam be, és bár az első felnőttgólomra nem emlékszem, a Szentes elleni partit soha nem felejtem el. Az utolsó negyed előtt még a vendégek vezettek, de a záró játékrészben az én három gólommal fordítottunk és nyertünk.

Párkányi Ákos nagy terveket sző. A vízilabda mellett a tanulást sem hanyagolja el. Fotó: Schmidt Andrea
Párkányi Ákos nagy terveket sző. A vízilabda mellett a tanulást sem hanyagolja el. Fotó: Schmidt Andrea

A fiatal center azt is elmondta: szeretne élvonalbeli, lehetőleg fővárosi együttesben (kiszemeltje a Vasas) játszani. Már országos szinten is felfigyeltek rá a szakemberek: tagja az U17-es válogatottkeretnek. Céljairól sokat elárul, hogy két olimpiai bajnok, Kis Gábor és Steinmetz Ádám a példaképe. Szorgalmára, elhivatottságára sem lehet panasz, mindennap Mindszentről jár Vásárhelyre az edzésekre.

– Nagy álmokat, terveket dédelgetek a vízilabdában, és mindent megteszek azért, hogy sikerüljön – közölte a Németh László Gimnázium és Általános Iskola 11.-es tanulója.

Az édesapa bizakodó

Az édesapa, a testnevelőként dolgozó Párkányi László bizakodó csemetéje pólókarrierjét illetően: – A testalkata, a felépítése, a hozzáállása nagyon jó, mindent megtesz azért, hogy minél jobb eredményeket érjen el. Van tanulnivalója, tudása fejlődhet, de majd felnőttkorban kell elérnie egy OB I-es játékosnak megfelelő szintet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kodályt Genersichre cserélhetik

Hódmezővásárhely - A Kodály Zoltán utca vagy egy szakasza dr. Genersich Antallá való átkeresztelését… Tovább olvasom