Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Alapozás, buli a vásárhelyi éjszakában

Hódmezővásárhely - Alapozás otthon, vagy egy közeli kocsmában, majd bulizás hajnalig egy belvárosi szórakozóhelyen. Helyi fiatalokat kérdeztünk a bulizási szokásaikról.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
Sokszor egy gombostűt sem lehet leejteni a város felkapott szórakozóhelyein péntek és szombat éjszaka. Fiatalok százai töltik a hétvégi estéket a hódmezővásárhelyi diszkók és kocsmák valamelyikében. Az este forgatókönyve gyakran ugyanaz. Alapozás otthon, vagy a társaság törzshelyén, majd bulizás hajnalig egy belvárosi szórakozóhelyen. - A péntek estéket általában a barátaimmal, az osztálytársaimmal töltöm. Van, hogy beülünk valahova beszélgetni, esetleg elmegyünk csocsózni, dartsozni. Ma az egyik barátom születésnapját ünnepeljük, ezért ittunk is pár pohárral. Náluk kezdtünk, ide csak egy sörre ugrottunk be. Az este hátralévő részét valamelyik szórakozóhelyen töltjük majd - meséli a 18 éves Attila, egy fiatalok által kedvelt helyi sörözőben. A középiskolás fiú azt is elárulta, tapasztalatai szerint a népszerűbb, felkapottabb helyeken már szinte sehol nem szolgálják ki a kiskorúakat.

Alapozás, buli a vásárhelyi éjszakában.
Alapozás, buli a vásárhelyi éjszakában.

- Szerintem a 18 évnél fiatalabbak inkább otthon kezdik a bulizást. Ha inni is akarnak könnyebben jutnak alkoholhoz egy boltban, mint egy igényesebb kocsmában, vagy szórakozóhelyen. Arról nem is beszélve, hogy ezeken a helyeken mostanában egyre több rendőrt látni - teszi hozzá. Szerettünk volna néhány kiskorút is megkérdezni. Szombat este a városban sétálva össze is futottunk egy nagyobb, szemmel láthatóan tinédzserekből álló társasággal, ám nem akartak beszélni velünk, így a pontos életkorukat nem sikerült megtudni, ahogyan azt sem, hol vették a kezükben tartott (még bontatlan) sörösüvegeket.

Persze nem mindenki tölti a hétvégét Vásárhelyen. A bulizni vágyó fiatalok körében népszerű célpont Szeged, ahol jóval több szórakozási lehetőség közül lehet választani. - Szegeden járok gimnáziumba. Havonta, két havonta átmegyek az osztálytársaimhoz. Most is az egyik barátnőmhöz megyek. Jóval több program van Szegeden, mint Hódmezővásárhelyen, a hazajutás azonban sokkal nehézkesebb. A koncertek nagy része nyolc-kilenc óra után kezdődik. Ha az utolsó busszal hazajövök, a buli feléről lemaradok, ha viszont megvárom az első járatot, előfordulhat, hogy órákat kell állnom a buszpályaudvaron - meséli egy fiatal lány szombat este, a Tóalj utcai megállóban.

A 18 évnél fiatalabbak inkább otthon kezdik a bulizást.
A 18 évnél fiatalabbak inkább otthon kezdik a bulizást.

- Mondanom sem kell, milyen alakok járkálnak a Mars tér környékén szombat éjszaka. Ha átmegyünk Szegedre, általában nagyobb társaságban tesszük. Igyekszünk nem elszakadni egymástól - meséli az egyik vásárhelyi szórakozó hely előtt cigarettázó Máté, aki egy huszonévesekből álló társaság tagjaként érkezett a diszkóba. - A baráti körünkből szinte mindenki máshol tanul vagy dolgozik. Csak ilyenkor, hétvégén tudunk összefutni. Beszélgetésekhez, könnyed sztorizgatásokhoz alkalmatlan ez a hely. Ide már csak akkor jövünk ha minden bezárt, és még nincs kedvünk hazamenni. Ha az ember nem akar mást csak táncolni egy nagyot, ahhoz ideális, ha valami tartalmasabbra vágyik célszerű átmennie Szegedre. Másrészről viszont, ha valaki elfárad, vagy többet iszik a kelleténél, innen minden gond nélkül hazamehet.

Olvasóink írták

 • 4. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. március 05. 17:52
  „1. pixelplus 2013.03.04. 11:48
  Elvileg a raktár is erre épült, csak aztán a tizenéves gyerekek kisajátították (létszámfölényükbe van az erejük, sok lúd disznót győz)
  De hát ki a tö*öm akar gyerekekkel bulizni?
  A casinót vagy a banhoffot kéne kinyitni, de senki nem meri, vagy a gyerkőcöket visszazavarni a ih-ba.

  3. 6664 2013.03.04. 20:36
  30 fölött ássuk meg a sírunkat, vagy térjünk meg istenhez, kezdjünk el mankóval járni.... Milyen korosztály vagy?
  Mert a tízéves gyerek aki berug a tescoba és kiizzadja a belépőt a raktárba az aztán a fizetőképes réteg”
 • 3. 6664 2013. március 04. 20:36
  „1. pixelplus 2013.03.04. 11:48 Haza. A gyerekhez....”
 • 2. gthomek 2013. március 04. 20:31
  „"Sokszor egy gombostűt sem lehet leejteni a város felkapott szórakozóhelyein péntek és szombat éjszaka. " Szórakozóhelyen most a pirost, a zátonyt vagy a raktárt tetszik érteni?
  Szerintem az nem szórakozóhely pl. ahol 6 óráskivetítőn 6 féle "műsor" és üvöltő zene mellett lehet viszonylag drágán berúgni.
  Ha engedékeny vagyok akkor a "söröző" jelzőt tudnám használni.
  Szórakozóhely régen volt a városban a "Casino" és a "bulizósabbaknak" a Banhoff.”
 • 1. pixelplus 2013. március 04. 11:48
  „hol van most buli vásárhelyen? 30 fölött hova járnak az emberek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előre jelezni kell a koszorúzás szándékát

A március 15-én koszorút elhelyezőknek előre jelezniük kell szándékukat a polgármesteri hivatalban. Tovább olvasom